Hakkinen újra hisz a győzelemben

2001.07.16. 19:43
Mika Hakkinen 322 nap után állhatott fel ismét a dobogó tetejére, s reméli, hogy a következő sikerre nem kell ismét ennyi időt várnia.
Ismét Mika Hakkinen nevétől hangos a Forma-1-es sajtó. A kétszeres világbajnok szombaton, Silverstone-ban 14 verseny és 322 nap után nyert ismét futamot. A finn szinte szárnyalt az örömtől.

Mint a régi szép időkben

Mika Hakkinen
"Fantasztikus érzés ismét győzni, nagyon boldog vagyok! Remek verseny volt, végig a határon autóztam, úgy mint a régi szép időkben. Coulthard világbajnoki esélyei egyre kisebbek, ezért célom, hogy nyerjek még néhány futamot az idén" - mondta Hakkinen.

Habár Michael Schumacher vasárnap csak a második helyen végzett, mégsem volt szomorú, hiszen az összetettben 37 pontra növelte az előnyét.

"Egyáltalán nem vagyok csalódott, lassabb voltam Hakkinennél, megérdemelten győzött. Az autóm egyensúlyával voltak problémáim, de a hat szerzett pont nagyon jól jön a világbajnokságért folyó versenyben, így mindent egybevéve elégedett vagyok" - szólt Schumacher, aki Hockenheimben még nem, azonban nálunk, a Hungaroringen már matematikailag is bebiztosíthatja negyedik vb-címét.

Coulthard nem adja fel

A némettel szemben a pontverseny második helyén álló Coulthard igen csalódott volt, hiszen már az első kanyarban elszálltak győzelmi reményei, két körrel később pedig végleg feladta a versenyt.

"Igen kiábrándító már az első kanyarban kiesni egy versenyből, de sajnos nem tudom megváltoztatni a valóságot. Sőt, már kezdek hozzászokni a balszerencséhez, de az biztos, hogy amíg matematikailag esélyem van a világbajnokságra, addig teljes erővel próbálkozom tovább" - elemezte sorsát a skót.

DC nem beszélt magáról az ütközésről, ezt megtette helyette a karambol másik résztvevője, Jarno Trulli.

"Egyszerű versenybaleset volt, valószínűleg mindketten rosszul mértük fel a helyzetünket. Én úgy éreztem, hogy beférek a McLaren mellé, Coulthard azonban nem így gondolta, és becsukta az ajtót" - szólt lemondóan a jordanes olasz.

Hakkinen ismét a régi

Mika Hakkinen győzelmének jogosságához kétség sem férhet, s ebben természetesen az európai sajtó is egyet ért.

La Gazzetta Dello Sport (Olaszország): "Mika és Schumi együtt győzött. Hakkinen remek teljesítménnyel tért vissza, de már nem segíthet a McLarenen: a Ferrari egy karnyújtásnyira van a vb-címvédéstől."

The Sun (Anglia): "Coulthard a végsőkig fog küzdeni, ez nem vitás, de vasárnap a McLaren-garázsban nem csak pezsgő, de könnyek is folytak."

Daily Star (Anglia): "Hakkinen ismét a régi!"