Gyöngyi
2 °C
13 °C

Schumacher rajtol az első helyről

2001.08.18. 14:38
Michael Schumacher óriási fölénnyel nyerte a Magyar Forma-1-es Nagydíj időmérő edzését, mögötte Coulthard és Barrichello végzett. A kerpeni teljesítménye és kedvező rajtpozíciója azt sugallja, hogy vasárnap bajnokavatás várható a Hungaroringen.
A Magyar Nagydíj időmérő edzése még a péntekinél is melegebb körülmények között kezdődött meg, s a pilóták nem is dolgozták halálra magukat. Az első fél órában ugyanis csupán Alonso, Bernoldi, Burti, Villeneuve, Raikkönen és Irvine futott gyors kört. Rajtuk kívül próbálkozott még Coulthard is, de a skótot a depóból érkező Frentzen feltartotta.

Schumacher utolérhetetlen volt

A harmincadik perc környékén Ralf Schumacher, majd Trulli vezette az időlistát, utánuk pedig Hakkinen állt az élre. A finn sem örülhetett azonban sokáig, mert Michael Schumacher kis híján egy másodpercet faragott le a kétszeres világelső idejéből, azaz 1:14:417-tel új pályacsúcsot - a régit Prost tartotta még 1993-ból - állított föl.

Ekkor a német mögött csapattársa, Barrichello, valamint Hakkinen, Trulli, Ralf Schumacher és Heidfeld alkotta a vezető hatost. Még öt minutumba sem telt, s Coulthard felugrott a második pozícióba, azonban az első hely megszerzésére esélye sem volt. Michael Schumacher ugyanis 1:14:059-re faragta leggyorsabb körét, s ez nyolc tizeddel volt jobb a McLarenes teljesítményénél.

Schumacher az utolsó húsz percben ki sem jött

Bő húsz perc volt még hátra ekkor az edzésből, de a továbbiakban az élmezőnyből csupán Trullinak sikerült feljebb lépnie a rajtlistán: az olasz ötödiknek jött föl Hakkinen elé. Michael Schumacher fölényét jelzi, hogy a kerpeni a megengedett 12 körből csupán hatot használt fel, s mindössze két gyors kört futott, azaz az utolsó húsz percet a boxban töltötte.

Todt: A csapatomnak a Ferrari érdeke a legfontosabb
Pénteken Budapesten a hazai online újságok közül egyedüliként az Indexnek nyilatkozott Jean Todt. A Forma-1-es Ferrari istálló csapatfőnöke beszélt a Ferrari mostani és jövendőbeli pilótáiról, saját döntéseiről, a Ferrari riválisairól, s a Magyar Nagydíj vonzerejéről is.

Bővebben

A vasárnapi futamon a háromszoros világbajnok mellől legközelebbi riválisa, Coulthard rajtolhat, majd Barrichello, Ralf Schumacher, Trulli, Hakkinen és Heidfeld következik, Montoyával az oldalán. Mögöttük Raikkönen, Villeneuve, Panis és Alesi fért még be a legjobb tizenkettő közé.

Vasárnap bajnokavatás várható

Holnap tehát Michael Schumacher várhatja a legkedvezőbb pozícióból a Magyar Nagydíj rajtját, ami a Hungaroringen a kevés előzési lehetőség miatt óriási előnyt jelent. Ezen kívül a német ferraris óriási időfölénye is azt sugallja, hogy vasárnap világbajnokot avatnak Mogyoródon.

Az első három pilóta nyilatkozata:

Michael Schumacher:"Bevallom meglepett, hogy ilyen remek időt tudtunk elérni, ez még a csapat számításait is jócskán felülmúlta, azt hiszem a köröm százszázalékos, azaz tökéletes volt. Az előnyöm tudatában már nem láttam értelmét, hogy még egyszer kijöjjek a pályára, ma két gyors forduló is elég volt a sikerhez. Holnap viszont természetesen szorosabb futamra számítok: a versenyeken általában csökken a McLarennel szembeni előnyünk."

David Coulthard:"Az első köröm Frentzen miatt ment füstbe, a harmadikat magam rontottam el. A maradék kettő jó volt, de ma ennyire futotta. A második kocka azért nem rossz."

Rubens Barrichello:"Kicsit csalódott vagyok, mert arra számítottam, hogy a csapattársam mögött megszerezhetem a második kockát. Az első két köröm jó is volt, utána azonban dugóba kerültem, s kisebb műszaki gondjaim is akadtak. Mindent egybe véve a harmadik pozíciót nem tartom rossz eredménynek."

A Magyar Nagydíj rajtsorrendje:

1.M.Schumacher
2.Coulthard
3.Barrichello
4.R.Schumacher
5.Trulli
6.Hakkinen
7.Heidfeld
8.Montoya
9.Raikkönen
10.Villeneuve
11.Panis
12.Alesi
13.De La Rosa
14.Irvine
15.Fisichella
16.Frentzen
17.Button
18.Alonso
19.Burti
20.Bernoldi
21.Verstappen
22.Marques

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!