Schumacher Barrichellót segíti a Belga Nagydíjon

2001.08.28. 15:11
Michael Schumacher, a Ferrari pilótája a vasárnapi Belga Nagydíjon nem törekszik minden áron győzelemre, csupán élvezni akarja a versenyzést. A negyedik Forma-1-es világbajnoki címét begyűjtő német versenyző a futamon nem öccsét, Ralfot, hanem csapattársát, az összesítésben az ezüstéremért harcoló Rubens Barrichellót fogja segíteni.
Aligha okozott meglepetést Michael Schumacher nyilatkozata, mely szerint ezúttal a versenyzés öröméért ül a volán mögé a hét végén Spában, a Forma-1-es Belga Nagydíjon. A negyedik világbajnoki címét Magyarországon, a Hungaroringen megszerző pilóta válláról hatalmas teher került le a sikerrel, amellyel megszűnt a ránehezedő minden áron való győzelmi kényszer is. Ráadásként már csapata is behozhatatlan előnnyel vezet a pontversenyben, így tulajdonképpen számára már teljesen tét nélküliek a további futamok.

A világbajnok ezúttal pihenhet

Schumacherre alaposan ráfér lazítás, mivel az utóbbi idők jelentős idegfeszültsége alaposan megviselte. Ezzel magyarázható, hogy egy héttel korábban a mugellói tesztelésen szerencsés kimenetelű balesetet szenvedett. Akkor 150 kilométeres sebességgel a falnak ütközött, és összetörte autóját. A pilóta karcolás nélkül megúszta az esetet, de a járműben komoly károk keletkeztek. A megrázkódtatás miatt nem is folytatta tovább a tesztelést, és bejelentette, hogy legközelebb csak Belgiumban ül volán mögé.

Bár a világbajnoki pontverseny mind a konstruktőröknél, mind pedig a pilótáknál eldőlt, nem marad izgalom híján a Forma-1. A verseny most a második és harmadik helyért zajlik. Az ezüstérem legnagyobb várományosa a jelenleg második helyen álló, 51 pontot gyűjtő skót David Coulthard (West-McLaren-Mercedes, de beleszólhat még a helyezések elosztásába a 46 pontos Rubens Barrichello és a 44 pontos Ralf Schumacher (BMW-Williams) is.

Schumacher Barrichellót támogatja

Ebben a szituációban Schumachernek döntenie kellett: testvérét, Ralfot, vagy csapattársát Barrichellót segíti. A kerpeni sztár egyértelműen csapattársa, Barrichhello támogatása mellett kötelezte el magát. Elmondása szerint, mivel Barrichello is segítette őt, és egy csapatban versenyeznek, nem lehet kérdéses, hogy őt támogatja. Ralfot, mint testvért nagyon szereti, de a versenyen kötelessége a Ferrari sikerét elősegítenie.

A Ferrari a megszerezett világbajnoki címek után már a következő idényre összpontosít. A hátralévő futamokban megkezdik a technikai újdonságok tesztelését a versenyeken. Az olasz istálló így két hónap előnyt szerzett vetélytársaival szemben, mely a jövőben még sokat kamatozhat Schumacherék számára.