Schumacher Spában jubilál

2001.08.29. 16:06
A Forma-1 hétvégi, Spában rendezendő futama előtt Schumacher ünnepelni készül, miközben a csapat vezetősége már a jövőt tervezi. Jean Todt szeretné, ha az elkövetkezendő években is a Ferrari világbajnoki címekkel örvendeztetné meg híveit. David Coulthard ugyanakkor elégedett idei szereplésével, pedig még a dobogós helyezése sem biztos. Olyan nagy nyugalma egyébként sem lehet a skótnak, hiszen Ron Dennis, a csapat főnöke hétvégére ígérte a jövő szezonban lehetőséget kapó versenyzők névsorát.
Az immár négyszeres világbajnok német Michael Schumacher éppen tíz éve vett részt először Forma egyes futamon, mégpedig a hétvégi futam helyszínén, Spában. Akkoriban egyik támogatója - mostanra már első számú menedzsere - Willi Weber ajánlotta őt a Jordan istállónak, miután pilótájukat Bertrand Gachot-t bebörtönözték egy taxis inzultálásáért.

Amikor megkérdezték, versenyzett-e már a belga pályán, Weber azt válaszolta: több mint százszor. Pedig Schumacher még sosem ült addig autóban a pályán. A versenyen aztán az autó hibája miatt már az első körben fel kellett adni a német pilótának. A beugrásért 2000 német márkát kapott. Ennek ellenére ezen a hétvégén kisebb baráti összejövetelt tervez a Ferrari pilótája a jubileum alkalmából.

Todt már a jövőre gondol

Az ünneplésre azonban nem sok idő marad, mert a Ferrari csapat vezetőjének Jean Todtnak elvárása, hogy csapata folytassa sikersorozatát. Hiába a két világbajnoki cím, szeretné, ha két pilótájának ugyanolyan motívációt jelentenének az újabb sikerek, mint eddig. A Ferrarihoz 2004-ig szerződéssel rendelkező francia szakember úgy tervezi, hogy az elkövetkezendő években is világbajnoki címeket ünnepelhessenek a tűzpiros autók szerelmesei.

Ugyanakkor az idén az elvárások alatt teljesítő West-McLaren-Mercedes skót pilótája, David Coulthard roppant elégedett idei teljesítményével. Az év elején még a világbajnoki cím is a tervei között szerepelt, és most, hogy legjobb esetben is csak második lehet a pontversenyben, mégsem csalódott az év közben nőügyeivel is nagy feltűnést keltett skót.

Coulthard elégedett önmagával

Elmondása szerint idén nem rajta és csapattársán, Hakkinenen múlt a csapat szereplése, sokkal inkább az autók megbízhatatlansága okozott problémákat. Csak remélni tudja, hogy jövőre kiküszöbölik ezeket a problémákat. Ugyanakkor saját teljesítményét jónak ítéli meg, mert bár csak két versenyt tudott nyerni, fejlődött az időméréseken, és nem okozott csalódást a versenyeken sem. Ennek eredményeként áll a pontverseny második helyén, öt ponttal a brazil Rubens Barrrichello (Ferrari) és héttel a német Ralf Schumacher (BMW-Williams) előtt.

Pedig nagy nyugalomra nincs oka, hiszen Ron Dennis, a West-McLaren-Mercedes csapatfőnöke a tervek szerint Spában bejelenti, hogy kik lesznek csapata versenyzői a jövő évi versenyek során. A tárgyalások jól haladnak az eddigi két versenyzővel, ám az sem kizárt, hogy teljesen más összeállítású lesz a csapat a jövő évi versenyeken.