Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

Montoya harmadszor a rajtrács élén

2001.09.15. 14:49
Juan Pablo Montoya volt a leggyorsabb a Forma 1 Olasz nagydíjának időmérő edzésén, megelőzve Barrichellót és Michael Schumachert. Hakkinen csúnya balesetet szenvedett, de saját lábán hagyta el az összetört McLarent.
A Jaguar is kinyilvánította együtt érzését

Monzában, az Olasz Nagydíj helyszínén szombaton természetesen még mindig az Egyesült Államok elleni terrorista támadás állt a középpontban. A Jaguar ugyanis csatlakozott a Ferrarihoz, csak épp nem az autó orrát, hanem annak felső levegő beömlő nyílását hagyta szponzori feliratok nélkül, koromfeketén.

A Minardi autói csak kétszáz métert bírtak

Juan Pablo Montoya
Maga a tréning furcsa jelenettel kezdődött: először a most debütáló Alex Yoong, majd csapattársa, a szintén minardis Alonso parkolt le mindössze kétszáz méter megtétele után az első sikán mellett. Az ausztrál-olasz istálló autóiban valószínűleg a kuplung ment tönkre.

Az élmezőny tagjainak nem voltak ilyen problémái, s az edzés felénél - addig ugyanis szinte semmi nem történt - Michael Schumacher állt az élre, megelőzve Montoyát, Ralf Schumachert, Trullit, Barrichellót és Hakkinent. Coulthard a másik ezüst nyílban ekkor csak 13. volt, de hamar feljött az ötödik pozícióba.

Montoyát csak követni lehetett

Harmincnyolc perc elteltével Montoya 1:22:431-es időt futott, s átvette a vezetést, majd csakhamar ezt is megjavította, 1:22:216-ra. A kolumbiai mögé meglepetésre Barrichello zárkózott föl, megelőzve csapattársát, Michael Schumachert. A Ferrarikat a fiatalabbik Schumacher követte, majd Trulli és Coulthard zárta az első hatot.

Hakkinen balesete miatt leállították a tréninget

A hetedik kockán Hakkinen állt, ám négy perccel az edzés vége előtt a finn a második Lesmo-kanyarban lefutott az aszfaltról, s keményen a védő korlátnak csapódott. Az ütközés csúnya volt, de szerencsére Hakkinen sértetlenül, saját lábán hagyta el a roncsot.

A tréniget természetesen félbe kellett szakítani, ám annak újraindítását követően az első tízből már senkinek sem sikerült előrébb verekednie magát, így vasárnap - karrierje során, s idén harmadszor - Juan Pablo Montoya indulhat az első rajtkockából.

Barrichello edzésen idén először volt gyorsabb Schumachernél

A dél-amerikai Barrichellóval osztozik az első soron, majd a Schumacher-fivérek, Michael és Ralf következnek. Trulli az ötödik, oldalán Coultharddal, majd Hakkinen, Heidfeld, Raikkönen és De la Rosa zárja a top tizet. Az újoncok közül a prostos Tomas Enge - annak ellenére, hogy kocsija kétszer is felmondta a szolgálatot - a huszadik, míg Alex Yoong a Minardiban a huszonnegyedik helyről indulhat.

Az Olasz GP. rajtsorrendje:

1.Montoya
2.Barrichello
3.M. Schumacher
4.R. Schumacher
5.Trulli
6.Coulthard
7.Hakkinen
8.Heidfeld
9.Raikkönen
10.De la Rosa

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!