Barrichello nem akar többé második lenni

2001.11.07. 17:14
Rubens Barrichello egy német autós szaklapnak kijelentette, hogy 2002-ben már nem akar Schumacher mögött a Ferrari második számú pilótája lenni, sőt azt mondta, hogy gyorsabb, mint a négyszeres világbajnok...
Rubens Barrichello ismét rádöbbent, hogy ő a Ferrari második számú pilótája. Emlékezzünk csak, a múlt szezon elején folyamatosan azt ecsetelte a versenyhétvégék előtt, hogy ő bizony Michael Schumacherrel egyenrangú státuszban van a Ferrarinál, így természetesen le tudja győzni német csapattársát. Minden futam előtt fogadalmat tett arra, hogy ő bizony most megveri Schumachert, ám még csak közel kerülni sem tudott hozzá, majd az ausztriai eset - Barrichellónak az utolsó körben a csapat kérésének eleget téve el kellett engednie Schumachert - visszahozta a földre. Azóta nem hallottunk fogadkozásokat, úgy tűnt, végleg rájött, hogy ő a Ferrarinál - amíg a négyszeres világbajnok ott van - csak második lehet.

Gyorsabb vagyok Schumachernél

Nem így történt, ugyanis szerdán Barrichello újra kijelentette, hogy többé már nincs kedve vízhordónak lenni, sőt, ő gyorsabb, mint Schumacher!

"A múlt év elején gyorsabb voltam Schumachernél. A téli tesztek során mindig én gyorsabb voltam a németnél, a mugellói körreköd is az enyém - mondta a Motorsport Aktuell című lapnak a brazil - A csapat azonban rá sokkal jobban figyel, többet dolgozik érte, ezért végzek mindig mögötte. Ha nem így lenne, akkor fel tudnám vele venni a versenyt. Gondolnom kell a jövőmre, hiszen az idő múlik, s a második számú Ferrariban egyre öregebbnek érzem magam."

Csak nem akar visszavonulni, mint tette azt Hakkinen? S ha már Mikánál járunk: egyre biztosabb, hogy a finn hű lesz a szavához, s amint mondta, 2002-ben pihen, majd 2003-ban visszatér a Forma-1.

Coulthardnak vagy Raikkönennek mennie kell

"Amikor egy év múlva újra versenyezni fogok a McLarennél, akkor a mostani két pilóta közül egynek mennie kell. Nem tudom, Coulthard vagy Raikkönen helyére ülök-e vissza, ez majd a következő szezon során dől el." - nyilatkozta a finn.

A Hakkinen-szurkolók, s mindazok, akik szeretik a Forma-1-et, megnyugodhatnak, szinte biztos, hogy látjuk még a kétszeres világbajnokot Forma-1-es futamon.

Alesi a DTM felé kacsingat

Jean Alesit azonban már szinte biztos, hogy nem, a francia ugyanis a visszavonulását jelentette be Japánban. Arra azonban, hogy egy másik kategóriában versenyezni látjuk, egyre nagyobb az esély, mert Alesi néhány hete tesztelt egy DTM-es Mercedest, s szerdán ismét megteszi ugyanezt. Ha pedig elégedett lesz az autó teljesítményével - ami nagyon valószínű - akkor jövőre a Német Túraautó bajnokságban áll rajthoz.

Schumacher a pihenésben is bajnok

Végül szóljunk néhány szót a 2001-es világbajnokról, Michael Schumacherről is, aki végre megkezdte szabadságát. Amint arról beszámoltunk, a német egy hete még a Gokart-VB zárófutamán vett részt - nem is sikertelenül, hiszen második lett - ezekben a napokban viszont már Norvégiában várja a telet. Szokásához híven a családjával utazott északra, ahol "víkendházában" élvezi a teljes nyugalmat. Az edzésprogramját, amit itt sem hanyagol el, fedezi a mindennapi síelés, pihenésképpen pedig kedvenc elfoglaltságát űzheti: játszhat a gyerekeivel, Gina-Mariával és Mickkel.

Úgy látszik, a lazításban is ő a legjobb, hiszen eszébe sem jut a visszavonulás gondolata. Lehet, hogy ez is a siker egyik titka?