Frentzen az Arrowshoz igazol?

2001.12.12. 22:31
A német sajtó szerint már csak az aláírás hiányzik arról a szerződésről, amely Heinz-Harald Frentzent az Arrows versenyzőjévé teszi. A ex-Jordan- és Prost-pilóta csapattársa azonban nem a már szignált megállapodással rendelkező Jos Verstappen, hanem az Arrows főszponzorának támogatottja, a brazil Enrique Bernoldi lesz.
A német "Auto, motor und sport" című lap információi szerint Heinz-Harald Frentzen 2002-ben az Arrows színeiben indul a Forma-1-es világbajnokságon. Frentzen idén a Jordannél, majd menesztése után a Prostnál versenyzett, s úgy tervezte, hogy jövőre is a francia istállónál marad. A négyszeres világbajnok csapata azonban mély anyagi válságban van, amelyből egyelőre nem látni semilyen kiutat. Frentzen minden bizonnyal emiatt döntött úgy, hogy elfogadja a jövőre gyári Cosworth-motorral induló Arrows ajánlatát.

Verstappen csapat nélkül marad

Mint ismert, a mönchengladbachi pilóta egy hónappal ezelőtt látogatást tett az Arrows gyárában, így sejteni lehetett az átigazolást. Azt egyelőre nem tudni, hogy mennyi időre szól a pilóta és az istálló közötti egyezség, az viszont már biztos, hogy Frentzen társa Enrique Bernoldi lesz a következő idényben.

Ez azért meglepő kissé, mert a brazilnak még nincs aláírt szerződése a Tom Walkinshaw vezette alakulattal, szemben Jos Verstappennel, akinek viszont a helyére jön Frentzen. A szituáció egyébként kísértetiesen emlékeztet az év elején történtekre: akkor Pedro De La Rosa szerződését bontották föl alig több mint két héttel a szezon rajtja előtt, csak hogy megszerezhessék Bernoldit. Pontosabban Bernoldi szponzorát, a Red Bull-t...

A pénztárca fontosabb, mint a tehetség

Sajnos, a mai Forma-1-ben - kivéve az élcsapatokat - már a pénz, s nem a tehetség dönt arról, hogy kiből lesz Forma-1-es pilóta, s kiből nem. Tíz évvel ezelőtt még a közép-, sőt a kiscsapatok is a rátermettséget tartották elsődlegesnek, ma azonban már nem így van: ha elég vastag a pénztárcád, Forma-1-es versenyző válhat belőled. Elég csak megemlíteni Mazzacane, Yoong, Diniz, Marques, Bernoldi, Burti vagy Enge nevét.