Vilma
-7 °C
4 °C

A Toyota leleplezte az F-1-es gépét

2001.12.18. 18:40
Kapcsolódó cikkek (1)
Hétfőn Kölnben bemutatta Forma-1-es autóját a Toyota. A japánok 250 millió eurót fektetnek az F-1-es projectbe, s távolabbi céljuk a világbajnokság megnyerése.
Hétfőn déli tizenkét órakor hivatalosan is bemutatta a 2002-es Forma-1-es autóját a Toyota. A gyár, amely jövőre először vesz részt a F-1-es világbajnokságban a tizenkét istálló közül elsőként tárta a nyilvánosság elé a versenyautóját.

TF201 a kasztni kódja

A gépet a két pilóta, a finn Mika Salo és a skót Alan McCnish leplezte le a cég kölni bázisán, néhány száz néző jelenlétében. A kasztni, melyet az osztrák Gustav Brunner tervezett, a TF102-es kódnevet kapta. Az autó hivatalosan a januárban kezdődő teszteken girul először pályára, azonban az idei szezonban már szinte az összes Forma-1-es helyszínen kipróbálták a kocsit.

A TF102-es elödje

"Az első idényünkben minden versenyre szeretnénk magunkat kvalifikálni, a lehető legtöbb futamot befejezni, s rengeteg tapasztalatot gyűjteni. A távolabbi célunk pedig természetesen az, hogy megnyerjük mind a konstruktőrök, mind a pilóták világbajnokságát" - nyilatkozta Ove Andersson, a Toyota Team Europe vezetője.

Csak a Ferrarinak és a McLarennek nagyobb a költségvetése

Ove Andersson
A japán gyár 250 millió eurót fektetett a Forma-1-es programjába, amely a harmadik legnagyobb összeg a Ferrari és a McLaren, azaz a két sztárcsapat költségvetése után. Az istálló főszponzora a Panasonic, s az autó a japán nemzeti színekben, pirosban és fehérben pompázik.

Pollock távozik a BAR-tól

Egy másik F-1-es alakulat, a BAR kedden mutatta be az új autóját, ám az amerikai team már hétfőn szolgált egy meglepetéssel: lemondott Craig Pollock, az eddigi csapatfőnök. A bejelentés meglehetősen váratlan, ezért még nem tudni, hogy ki veszi át jövőre a kanadai üzletember helyét. Pollockot egyébként valószínűleg a BAR által az utóbbi három szezonban nyújtott nyenge teljesítmény miatt menesztette a főszponzor és egyben tulajdonos Britsh American Tobacco nevű amerikai mammutvállalat.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.