Schumacher: Hakkinen nélkül is rengeteg vetélytársam akad

2002.01.05. 18:23
A négyszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher úgy véli, hogy a fiatal, sikeréhes versenyzők alaposan megszorongathatják a március 3-án rajtoló idény 17 futamán. A másik nagy öreg, Eddie Irvine ugyanakkor úgy érzi, élete legjobb formájában várhatja a száguldó cirkusz márciusi rajtját.
A Ferrari német pilótája nem örül annak, hogy 1998 és 1999 legjobbja, a finn Mika Hakkinen kihagyja a szezont, de szerinte így sem csökkent a vetélytársak száma. Schumacher szerint a Forma-1 sokat veszít a finn távollétével, és a németek nemzeti hőse sajnálja, hogy megszakad rivalizálásuk.

Azonban megnyugodnom így sem szabad, hiszen Hakkinen helyett jönnek majd az igen csak motivált ifjak - mondta Michael Schumacher. - Persze, a rutinosabbakat sem lehet leírni, biztos, hogy ők is meg akarnak előzni. Azon leszek, hogy visszaverjem a próbálkozásokat.

A francia Jean Alesi végleges, s Mika Hakkinen ideiglenes visszavonulását követően a 33 éves Michael Schumacher a Forma-1 ötödik "legtapasztaltabb" pilótája lesz az ír Eddie Irvine (Jaguar), francia Olivier Panis (BAR-Honda), a finn Mika Salo (Toyota), és a német Heinz-Harald Frentzen (Arrows?) mögött.

Az idei futam legidősebbje, a 36 éves Eddie Irvine, a Jaguar ír pilótája élete legjobb formájában érzi magát. A teszteket megelőző orvosi felméréseken olyan jó eredmények jöttek ki, mint korábban soha

A Forma-1 történetében még senki sem volt annyira kiváló állapotban, mint én. -mondta Irvine - Valószínűleg az ír vérem az oka. Olyan vagyok, mint a vörösbor: minél öregebb, annál jobb. Kíváncsian várom, hogy mindez mire lesz elég a versenyeken.

A kilencvenes évek elején még Sennával is összetűzésbe kerülő Irvine szerint, a pénteken bemutatott új modellel a Jaguar nagyon jól szerepelhet. Ezt fejtegette Niki Lauda is, a Jaguár csapatfőnöke, aki nem tartja elképzelhetetlennek, hogy csapata a konstruktőrök viadalán, a tavalyi 8. helyén alaposan javítva, akár a dobogóra is felállhat.