Coulthard egyenrangú szeretne lenni Schumacherrel

2002.01.16. 10:20
- Csak úgy lehet esélyem a négyszeres világbajnok Michael ellen, ha ugyanazt a gondoskodást megkapom, mint ő - mondja David Coulthard, aki igazi elsőszámú pilóta szeretne lenni a McLaren-Mercedesnél.
A Forma 1-es világbajnokság tavalyi második helyezettje, David Coulthard remekül versenyez az idei teszteken, az edzéseken rendre ő teljesíti a legjobb időket. A skót pilóta úgy véli, eljött végre annak az ideje, hogy ő legyen a McLarennél az elsőszámú kedvezményezett.

"A lényeg, hogy mindeki melletted álljon"

"Csak úgy lehet esélyem a négyszeres világbajnok Michael ellen, ha ugyanazt a gondoskodást megkapom, mint ő. A sikerhez elengedhetetlen a nyugodt környezet, és hogy érezd: mindenki melletted áll." Coulthard szerint eddig Hakkinen árnyékában - Ron Dennis csapatfőnök egyértelműen a finnt támogatta - nem volt esélye a végső győzelemre.

Hakkinen azonban az idei évet kihagyja, és az istálló alighanem eleget is tesz Coulthard kívánságának, hiszen a huszonkét éves Kimi Raikkonen valószínűleg egyelőre másodhegedűs lesz a csapatnál.

A cél a trón visszaszerzése

"Képtelenség lenne már most kijelenteni, hogy újra világbajnokok leszünk, de abban mindenképpen reménykedhetünk, hogy sokkal komolyabban kell velünk számolni a március harmadikán Ausztráliában kezdődő világbajnokság során, mint tavaly. A cél persze az elsőség visszahódítása" - összegzett Norbert Haug, a Mercedes sportigazgatója.

Raikkonen nem nehéz ember

Haug szerint ebben az új motornak és Raikkonen lendületének is nagy szerepe lesz. Egyúttal cáfolta a korábban szárnyra kelt pletykákat miszerint Raikkonnen nehéz ember, akivel nem nagyon jönnek ki a csapat tagjai. Mint mondta, mind a szerelők, mind Coulthard kiválóan megérti magát a finn versenyzővel.