Schumacher balesetet szenvedett

2002.01.30. 15:28
Sértetlenül úszta meg szerdai kisebb balesetét a barcelonai Forma-1-es tesztelésen Michael Schumacher. A négyszeres világbajnok az egyik kanyarban kisodródott, és a gumifalnak ütközött. A délutáni tesztelés során a másik Ferrari-pilóta, Rubens Barrichello sem járt jobban: akárcsak csapattársa, ő is nagy sebességel a falnak ütközött, és összetörte autóját. Személyi sérülés itt sem történt, ám járműje használhatatlanná vált, így kénytelen volt befejezni barcelonai szereplését.
A Forma-1-es csapatok barcelonai tesztelésének szerda délelőtti programján Michael Schumacher szerencsés kimenetelű balesetet szenvedett. A német pilóta egy kanyarban több, mint 200 km/órás sebességgel kisodródott a pályáról az egyik kanyarban, és a gumifalnak ütközött. Schumacher autójának hátulja teljesen összetört, a szárny és mindkét kerék leszakadt.

Az autó összetört, a pilóta sértetlen maradt

Bár az autóban jelentős anyagi kár keletkezett, Schumacher épségben hagyta el a járművet. A tavalyi autót vezető négyszeres világbajnok szerdán már nem folytatja a gyakorlást, és erősen kérdéses csütörtöki szereplése is.

Michael Schumacher balesete ellenére nem állították le a tesztelést, ahol kora délutánig a másik Ferrari-versenyző, a brazil Rubens Barrichello (1:18.112 p) volt a leggyorsabb, megelőzve éppen Schumachert (1:18.565). A német versenyző egyébként balesetéig remek formában versenyzett, kedden ő érte el a legjobb időt (1:18.470 p) a katalán fővárosban.

Barrichello is balesetet szenvedett

A négyszeres világbajnok Michael Schumacher után délután csapattársa, Rubens Barrichello is szerencsés, személyi sérülés nélküli balesetet szenvedett a barcelonai Forma-1-es tesztelésen.

A kora délutánig a legjobb időt (1:18.112 p) elérő brazil pilóta autója az egyik kanyarban ugyanúgy közel 200 km/órás sebességnél sodródott ki, s csapódott a gumifalnak, mint nem sokkal korábban Schumacheré.

Miután Barrichello autója is teljesen összetört, a csapat munkásai számára nem maradt más feladat: megkezdték a két roncs visszaszállítását az istálló főhadiszállására, Maranellóba.