Emánuel
3 °C
12 °C

Schumacher balesetet szenvedett

2002.01.30. 15:28
Sértetlenül úszta meg szerdai kisebb balesetét a barcelonai Forma-1-es tesztelésen Michael Schumacher. A négyszeres világbajnok az egyik kanyarban kisodródott, és a gumifalnak ütközött. A délutáni tesztelés során a másik Ferrari-pilóta, Rubens Barrichello sem járt jobban: akárcsak csapattársa, ő is nagy sebességel a falnak ütközött, és összetörte autóját. Személyi sérülés itt sem történt, ám járműje használhatatlanná vált, így kénytelen volt befejezni barcelonai szereplését.
A Forma-1-es csapatok barcelonai tesztelésének szerda délelőtti programján Michael Schumacher szerencsés kimenetelű balesetet szenvedett. A német pilóta egy kanyarban több, mint 200 km/órás sebességgel kisodródott a pályáról az egyik kanyarban, és a gumifalnak ütközött. Schumacher autójának hátulja teljesen összetört, a szárny és mindkét kerék leszakadt.

Az autó összetört, a pilóta sértetlen maradt

Bár az autóban jelentős anyagi kár keletkezett, Schumacher épségben hagyta el a járművet. A tavalyi autót vezető négyszeres világbajnok szerdán már nem folytatja a gyakorlást, és erősen kérdéses csütörtöki szereplése is.

Michael Schumacher balesete ellenére nem állították le a tesztelést, ahol kora délutánig a másik Ferrari-versenyző, a brazil Rubens Barrichello (1:18.112 p) volt a leggyorsabb, megelőzve éppen Schumachert (1:18.565). A német versenyző egyébként balesetéig remek formában versenyzett, kedden ő érte el a legjobb időt (1:18.470 p) a katalán fővárosban.

Barrichello is balesetet szenvedett

A négyszeres világbajnok Michael Schumacher után délután csapattársa, Rubens Barrichello is szerencsés, személyi sérülés nélküli balesetet szenvedett a barcelonai Forma-1-es tesztelésen.

A kora délutánig a legjobb időt (1:18.112 p) elérő brazil pilóta autója az egyik kanyarban ugyanúgy közel 200 km/órás sebességnél sodródott ki, s csapódott a gumifalnak, mint nem sokkal korábban Schumacheré.

Miután Barrichello autója is teljesen összetört, a csapat munkásai számára nem maradt más feladat: megkezdték a két roncs visszaszállítását az istálló főhadiszállására, Maranellóba.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.