A Williams utolérte a Ferrarit?

2002.03.18. 13:35
A hétfői sajtó a Maláj Nagydíj dobogóján végzett három pilóta teljesítményét egyaránt kiemelkedőnek értékeli. Itáliában mind a Ferrarit, mind a McLarent kritizálják, Angliában pedig már a Williams hatalomátvételére számítanak.
Vasárnap Malajziában a Williams kettős sikerével ért véget a 2002-es Forma-1-es szezon második futama. A győzelmet az egykiállásos taktikát alkalmazó - a többiek kétszer tankoltak - Ralf Schumacher szerezte meg óriási előnnyel, míg másodikként csapattársa, az első kanyarban Michael Schumacherrel ütköző Juan Pablo Montoya végzett.

Mindhárom dobogós remekelt

A koccanásban - annak ellenére, hogy a ferraris maradt a pályán, s a williamses került a fűre - a versenybírók a kolumbiait vélték hibásnak, ezért boxbüntetéssel sújtották, ám a nagy időveszteség ellenére mégis felért a pódiumra.

Schumacher szintén nem úszta meg a balesetet, ő az első vezetőszárnyának kényszerű cseréje miatt a 21. helyre esett vissza, majd onnét jött föl harmadiknak. Nem csoda hát, hogy hétfőn az angol és az olasz sajtó a győztes mellett a két dobogós teljesítményét méltatta leginkább.

Ralf: 'tehetség és taktika'

"Ralf Schumacher a tökéletes, egymegállásos taktikájának és tehetségének köszönheti a győzelmet. Michael Schumacher felzárkózása bravúrnak számít, ám Montoya produkciója is elismerésre méltó: remekül küzdötték vissza magukat a koccanásuk után." - dícséri a pilótákat a Tuttosport.

A torinói napilap azonban a csalódást okozó McLarent - mindkét autó motorja tönkre ment -, és a halványabban teljesítő Ferrarit - Barrichello műszaki hiba miatt állt ki - kritizálja is: "A McLaren fekete napot zárt, a Ferrari színtelenet".

Vége a Ferrari egyeduralmának?

A Távol-Keleten az olasz istálló ismét a tavalyi autójával vett részt, s a római La Repubblica szerint ezért volt képtelen a győzelemre.

"A Ferrarinak be kell vetnie az F2002-est, mert az öreg autó már nem képes felvenni a versenyt az egyre jobb és aggresszívebb Williams-BMW-vel." - szólít fel és figyelmeztet az orgánum.

A brit 'The Star' továbbmegy, szerinte a Williams technikailag utolérte a Ferrarit, s készen áll, hogy átvegye a hatalmat a Száguldó Cirkuszban.

"Vasárnap Ralf felült a trónra. A kis Schumi vezetésével a Williams megtörte a Scuderia egyeduralmát" - harsogja az újság.