A világbajnok körrekorddal melegített

2002.04.26. 09:59
Michael Schumacher az F2002-es Ferrarival egy újabb olasz pályán döntött körrekordot, így bizakodva tekint a hétvégi Spanyol GP elé. A jövőjével kapcsolatban pedig sejtetni engedte, hogy a Ferrari még jóideig központi szerepet játszik majd az életében.
A hétvégén idén ötödször lép föl a Száguldó Cirkusz, a Forma-1 csapatai péntektől Barcelonában, a Spanyol Nagydíjra készülve köröznek. Az eddigi lezajlott négy futamból hármat Michael Schumacher nyert meg Ferrarijával, így természetes, hogy ő a GP legnagyobb esélyese. Azok után pedig, hogy a kerpeni szerdán egy újabb pályán javította meg a körrekordot, még nagyobb meglepetés lenne, ha a katalóniai kirándulást nem zárná sikerrel.

Az F2002 gyűjti a rekordokat

Michael Schumacher
Schumacher az itáliai Mugellóban készült föl a vasárnapi versenyre, s az F2002-es volánja mögött majd' fél másodpercet lefaragott a pályacsúcsból. Az eddigi leggyorsabb kört a német csapattársa, Barrichello futotta - szintén egy F2002-essel -, így már-már törvényszerű volt, hogy a rekord Schumacher "pályára lépése" esetén megdől.

Az új Ferrari tehát, Fiorano és Imola után, már három olasz ringen csúcstartó, ám a remek eredmény ellenére - amint arról tegnap beszámoltunk - a Scuderia első számú pilótája csupán egészséges önbizalommal, s egyáltalán nem elbizakodottan várja az ibériai futam rajtját.

'Kitöltöm a szerződésemet'

A négyszeres világbajnok egyébként nemrégiben hosszabb interjút adott a német "Max" magazinnak, melyben távolabbi terveiről beszélt.

"Bármi is történjen idén, visszavonulásra nem gondolok. Ha világbajnok lezsek, akkor azért, ha nem, akkor pedig azért folytatom: a Ferrarival kötött, 2004-ben lejáró szerződésemet biztosan kitöltöm. Ez még több mint két év, s hogy mit csinálok utána, azon még ráérek gondolkodni. Montezemolo elnök-úr felajánlotta, hogy addig maradhatok a Ferrarinál ameddig csak akarok, akár pilótaként, akár valamilyen másik poszton. Ez nagyon megtisztelő a részéről, s nagyon örülök, hogy a Ferrari-család ennyire fontos tagjának tart engem. Egy ilyen famíliát szinte lehetetlen elhagyni" - morfondírozott a jövőjéről Schumacher, amely - mint azt sejtetni engedi - minden bizonnyal össze fog fonódni a Ferrari nevével, illetve Forma-1-es csapatával.

Hakkinen visszatér?

Mika Hakkinen neve az évek során a McLaren istállóval vált szinte eggyé, hiszen a finn kilenc szezont töltött el a csapat színeiben. Tavaly aztán úgy érezte, pihennie kell egy esztendőt, s úgy döntött, kihagyja a 2002-es idényt. Az újságírók persze azonnal a kétszeres világbajnok visszavonulásáról cikkeztek, ám ez év elején Hakkinen többször is utalást tett arra, hogy igen is jövőre ismét tagja lesz a Száguldó Cirkusznak és a McLarennek.

Sőt, az angolok gyenge szereplése miatt néhány orgánum megszellőztette, hogy Ron Dennis csapatfőnök szívesen látná már e szezon közben viszont kedvenc pilótáját az egyik ezüstnyílban. Norbert Haug, a Mercedes sportigazgatója azonban a lehető leggyorsabban igyekezett lehűteni a pletykákat.

"Coulthard és Raikkönen helye biztos a csapatnál, az eddigi problémáinkért egyáltalán nem ők a felelősek. Az autóval van gond, nem pedig a pilótákkal" - nyilatkozta Haug, aki szerint a következő szezon történéseiről még túl korai lenne beszélni. Az viszont tény, hogy Coulthard szerződése az év végén lejár, s egyelőre még szó sem esett annak meghosszabbításáról...