Schumacher Senna nyomában

2002.05.22. 12:01
A vasárnapi Monacói GP-n Michael Schumacher jubilál, s ha hatodszor is győz, újabb rekordot írhat a neve mellé. A kerpeni természetesen bizakodó, öccse, Ralf azonban szeretne mihamarabb túllenni a hercegségbeli futamon: ő öt kísérletből eddig egyszer sem ért célba.
A hétvégén sorra kerülő Monacói Nagydíj mérföldkőnek ígérkezik Michael Schumacher karrierjében. Egyrészt a hercegségben ül Forma-1-es futamon századszor a Ferrari volánja mögé, ha pedig győzelmet arat, beéri a legendás Ayrton Sennát, aki hatszor tudott nyerni Monte Carlóban.

Az egyes számú Ferrari a favorit

Az egyik rekord tehát már biztos, a másik még kérdéses, ám a Ferrari idei fölényét tekintve szinte már meglepetésnek nevezhetnénk, ha nem Schumachert intené le elsőként a kockás zászló.

A négyszeres világbajnok természetesen bizakodó a hétvégi esélyeit illetően.

"Monacóban versenyezni mindig remek szórakozás, bár a pálya technikai szempontból nehéz, ám nagyon élvezetes manőverezni a szűk kanyarokban. A korlátokra, melyek iszonyúan közel vannak és a féktávokra hatványozottan oda kell figyelni, ezért itt a legnagyobb kihívás a határon autózni" - nyilatkozta kedden Schumacher.

A focipályán már győzött Schumacher

A kerpeni, amint általában mindig, ezúttal is a futballpályán melegített a GP-re, az általa vezetett pilótaválogatott Albert, monacói herceg sztárválogatottjával mérte össze erejét. Schumacher csapata 2-0-ás győzelmet aratott, a gólokat Fernando Alonso, a Renault tesztpilótája és Giancarlo Fisichella szerezték, így a négynapos Monte Carló-i hétvége - a hercegségben az első szabadedzéseket csütörtökön tartják - sikerélménnyel kezdődött a versenyzők számára.

Ralf Schumacher azonban nem játszott kedden, hiszen ő nem szeret focizni, s bátyával ellentétben nem rajong a monacói aszfaltcsíkért sem.

Ralf: ötből semmi

"Monaco nem tartozik a kedvenc pályáim közé, hiszen öt év alatt egyszer sem értem még itt célba, vagyis már a pontszerzéssel is elégedett lennék. A verseny esélyese természetesen Michael, ha semmi rendkívüli nem történik, akkor győzni fog és senki nem beszél majd az ausztriai eseményekről" - nyilatkozta nagyon (túl?) visszafogottan a kis Schumi, aki, mint olvashatjuk, egy gondolat erejéig visszatért a nagy botrányt kavart zeltwegi befutóhoz is.

A Ferrari egyébként lezártnak tekinti az Osztrák GP-n történteket, ám a vezetők azóta is többször elmondták, hogy ha kell, Monacóban is érvénybe lép a "csapatsorrend". Ha pedig így lesz, a "médiaháború" biztosan újjáéled...