Schumacher várja Montoyát

2002.08.06. 12:21
Az ötszörös világbajnok egy német lapnak adott interjújában pályafutása több érdekes momentumát is felelevenítette, hűségesküt tett a Ferrarinak, s kijelentette, hogy szívesen versenyezne egy csapatban Juan Pablo Montoyával.
Michael Schumacher ezekben a napokban családja körében tölti az idejét - a Magyar Nagydíj csak a jövő hétvégén lesz -, ám arra szakított néhány órát, hogy interjút adjon a német "Auto, Motor und Sport" nevű magazinnak, melyben rengeteg, ferraris pályafutásával kapcsolatos titkot is elárult.

Többek között kijelentette, hogy eszébe sem jut elhagyni az olasz istállót, sőt, az lesz az utolsó Forma-1-es csapata.

"A Ferrariból vonulok majd vissza, efelől kétségem nincs. Nem hallgathatom azonban el, hogy egészen a 2001-es szezon végéig úgy gondoltam, hogy az olasz team is az egyik állomása lesz a karrieremnek, ám a tavalyi vb-győzelem megváltoztatta az elképzeléseimet. Úgy érzem, a Ferrari a legmegfelelőbb csapat a számomra" - nyilatkozta az ötszörös világbajnok, aki további érdekességekkel is szolgált.

Például azzal, hogy 1995-ben komoly esély volt rá, hogy ne a Ferrarihoz, hanem a McLaren-Mercedeshez szerződjön.

"A kilencvenes évek elején a Mercedes Junior Team pilótája voltam, s úgy gondoltam, hogy a német gyár színeiben fogok majd versenyezni a Forma-1-ben. Ennek ellenére a Benettonhoz kerültem, ám miután ott lejárt a szerződésem, felmerült, hogy vissza megyek a Mercedeshez. Ron Dennis és Norbert Haug, a McLaren-Mercedes vezetői, illetve a menedzserem, Willi Weber és én az egyik futam után leültünk, hogy megtárgyaljuk az átigazolásomat, ám végül közösen döntöttünk úgy, hogy erre nem kerül sor" - számolt be karrierjének eme meghatározó pillanatáról Schumacher.

Közismert, hogy a német pilóta a Ferrarinál az abszolút első számú versenyző, a csapat jobban támogatja őt, mint társát, Rubens Barrichellót. Schumacher azonban kijelentette, hogy a Ferrari sikeres jövőjének érdekében támogatná egy fiatal, tehetséges pilóta megszerzését, aki valószínűleg Juan Pablo Montoya lenne.

"Bárkivel kész vagyok együtt dolgozni, ha abból a Ferrari profitálhat. Ha a vezetők például Montoyát akarnák leigazolni mellém, akkor sem lenne semmi kifogásom, sőt, legalább kiderülne, ki mennyire jó" - mondta Schumacher, reagálva Frank Williams múlt heti felvetésére, mely szerint a kolumbiai a Ferrarihoz tart.

A Michael Schumacher-Juan Pablo Montoya-Ferrari hármas kialakításával a szakértők szerint elképzelhető, hogy olyan erős csapat jönne létre, amely csak az 1988-89-es szezonban szerepelt Senna-Prost-Mclaren trióhoz hasonlítható.