Raikkönen: a Ferrari a különbség

2002.08.12. 12:43
A McLaren fiatal versenyzője szerint Michael Schumacher "nagyon jó pilóta", ám ha nem Ferrariban ülne, nem lenne verhetetlen. Magyarországon szerinte neki is lesz esélye a győzelemre, de nem csak a pálya, hanem Budapest városa is fekszik neki.
Még öt nap, és a Hungaroringen megkezdődik az idei Forma-1-es hétvége. Pénteken már a szabadedzéseken tréningezik a Száguldó Cirkusz, így a sztárok hamarosan - csütörtök környékén - hazánkba érkeznek.

Természetes hát, hogy a pilóták is egyre többet beszélnek a mogyoródi futamról, a Bild am Sonntagnak adott interjújában Kimi Raikkönen is mondott néhány szót a Magyar GP-ról. Ennél talán érdekesebb azonban, hogy mit gondol az utóbbi, hockenheimi versenyen nem brillírozó csapatáról, a McLarenről, illetve az ötszörös világbajnok Michael Schumacherről.

"Nagyon szerencsés vagyok, hogy a McLarennél versenyezhetek. Az autóban benne van a győzelem, sőt, meggyőződésem, hogy nemsokára felzárkózunk a közvetlen élmezőnybe. Természetesen előbb még meg kell szereznem az első sikerem, ám érzem, hogy ez már nagyon közel van. Magny Cours-ban még pechem volt, de legközelebb én nyerek" - mondta Raikkönen, aki Franciaotszágban csak ötkörnyire volt a győzelemtől, ám egy olajfolt miatt visszacsúszott a második helyre.

"Idén az autó volt a legnagyobb különbség Michael Schumacher és a többiek között. A német persze nagyon jó pilóta, de az F2002-es Ferrari nélkül nem lenne ekkora a fölénye" - folytatta a finn, bizonyítva, hogy az önbizalmával nincs probléma.

Végül persze a hétvégi Magyar Nagydíjról is beszélt, amelyen szerinte jól szerepelnek majd a mcLarenek.

"Várom már a Magyar futamot, hiszen a Hungaroring fekszik az autónknak. Nincs hosszú egyenes, a pálya leginkább Monacóhoz és Magny Cours-hoz hasonlítható, azon a két helyen pedig a leggyorsabbak között voltunk, még a Ferrarikkal is fel tudtuk venni a versenyt. Kellemes hétvégére számítok egy kellemes hangulatú városban" - dicsérte nem csak a pályát, de Budapestet is Raikkönen.