Schumacher a Hungaroringen is győzni akar

2002.08.13. 14:01
A német pilóta egy éve Magyarországon lett világelső, s bár idén már bajnokként érkezik a Hungaroringre, sikeréhhsége cseppet sem csökkent. Elképzelhető azonban, hogy a győzelemért ezúttal az időjárással is meg kell küzdenie.
A hétvégi Magyar Nagydíjig gyakorlatilag már alig több, mint két nap van hátra - pénteken a szabadedzéseken száguldanak az autók - , így a pilóták lassan befejezik vakációjukat, s egyre inkább kezdenek a futamra koncentrálni.

Michael Schumacherrel sincs ez másként, annak ellenére, hogy már megnyerte a világbajnokságot, kijelentette, hogy Mogyoródon is győzni szeretne, s a honlapján közzé tett nyilatkozatában a 2001-es emlékeit is felidézte.

"Sosem fogom elfelejteni a tavalyi Magyar Nagydíjat, az akkori érzéseket, az ünneplést, a szurkolók mosolyát, a rajongók lelkesedését. Biztos vagyok benne, hogy pénteken, amikor megteszem az első köröket a pályán, ezek a szenzációs élmények ismét életre kelnek bennem" - írta meghatódva Schumacher, aki egy évvel ezelőtt Mogyoródon szerezte meg negyedik Forma-1-es világbajnoki elsőségét.

"A Hungaroringen gyakorlatilag nem lehet előzni, ezért az első rajtkocka megszerzése nagyon fontos. Akkor sincs azonban baj, ha ez nem sikerül, hiszen jó taktikával a verseny közben is élre lehet kerülni, ami nekünk egyszer már sikerült is. Bizakodva várom a futamot, természetesen a győzelem a cél" - elemezte a pályát az ötszörös világbajnok, visszautalva az 1998-as versenyre, amikor a pole pozícióból Mika Hakkinen indulhatott, ám három boxkiállásának köszönhetően Schumacher elé került, s megnyerte a futamot.

A Ferrari német pilótája arról nem nyilatkozott, hogy milyen időre számít vasárnap - neki végül is mindegy, hiszen szárazon és vízen is egyforma gyors -, talán eszébe sem jut kételkedni a jó időben, hiszen az eddigi 16 Magyar Nagydíjon még egyszer sem esett az eső. S bár ezekben a napokban egész Európában zuhog, a meteorológusok szerint a hétvégére hazánkba visszatér a nyár, eső nem várható. Pillanatnyilag persze ezt nem könnyű elhinni, s öt nap távlatából valóban csak jósolni lehet.