Heidfeld: 'Budapestre mindig szívesen jövök'

2002.08.15. 14:20
A Sauber 25 éves pilótája feltöltődve érkezett Budapestre, s célja, hogy ponttal, esetleg pontokkal távozzon a Hungaroringről.
Pénteken a szabadedzésekkel elkezdődik a Magyar Nagydíj-hétvége. A legtöbb pilóta csupán csütörtök délután vagy este érkezik hazánkba, Nick Heidfeld viszont már szerdán elfoglalta szállodai szobáját. Másnap délben pedig nyilatkozott is az Index.hu-nak.

A Német GP óta három hetet pihenhetett a szokásos kettő helyett. Volt valahol nyaralni?

Igen, a hosszabb szünet nagy részét Görögországban töltöttem, s úgy érzem sikerült feltöltődnöm a még hátra lévő öt futamra. Szép helyen voltam, távol a világtól, s szerencsére a barátnőm is elkísért.

Várja már a Magyar Nagydíjat?

Azt nem mondhatnám, hogy jobban készülök az ideutazásra, mint általában, de Budapest gyönyörű város, ahová mindig szívesen jövök.

A mogyoródi pálya fekszik a Sauber-Petronasnak?

A Hungaroring nagyon technikás pálya, rengeteg kanyarral, kevés előzési lehetőséggel én személy szerint kedvelem. Szerintem a kocsinknak sem rossz, bízom benne, hogy jól szereplünk a hétvégén.

Mit jelent a "jó szereplés"?

Ha az időmérőn sikerülne bekerülnöm az első tízbe, már elégedett lennék, ha pedig a hetedik kockából rajtolhatnék, már örülnék is. A legjobb három csapatot, a Ferrarit, a Williamset és a McLarent rettentő nehéz legyőzni, ezért közvetlenül mögülük rajtolni azt jelenti, a többiek közül te vagy a leggyorsabb.

És a futamon?

Jó lenne az első hatban végezni, vagyis pontot szerezni. Azt hiszem, erre van is esélyem.

Pénteken és szombaton már kora délután befejeződik a Forma-1-es program a versenypályán. Tervezett esetleg városnézést?

Budapest nagyon tetszik, de sajnos az én feladataim nem érnek véget, amikor kiszállok a kocsiból. Esténként jó néhány protokoll-rendezvényen kell megjelennem, emiatt gyakorlatilag semmi szabadidőm nincs.

Pedig a magyar lányok gyönyörűek.

Igen, ezt már rengetegen mondták és én is tapasztaltam. De elkísért a barátnőm is.