Négyen két helyre a Forma-1-ben

2003.01.06. 09:10
Három hónappal a rajt előtt még két szabad ülés van a Forma-1-ben. Az anyagi gondokkal küszködő Jordan és Minardi mindenkit vár, aki megfelelő szponzorpénzt hoz a csapatnak. A jelentkezők: Irvine, Verstappen, Massa, Albers.
Az idei Forma-1-es szezon rajtja még igen távol van - március első vasárnapján rendezik az első futamot - a csapatok azonban lassan megkezdik a felkészülést az új idényre. A BAR istálló, eddig egyedüliként, már ki is próbálta a legújabb fejlesztésű autóját, az első hivatalos bemutatót pedig a Toyota fogja tartani január 8-án.

Van azonban két olyan istálló, amelynél még azt sem tudják biztosan, hogy kik fogják vezetni a gépeket. A Jordannek és a Minardinak pillanatnyilag csak egy-egy versenyzője van - előbbinél Giancarlo Fisichella, utóbbinál Justin Wilson helye biztos - a másik helyre pedig mindkét alakulatnál két-két jelölt pályázik.

A Jordan tárgyal a Jaguártól elküldött Eddie Irvine-nal és az egy éve az Arrowstól kirúgott Jos Verstappennel. Az ír mellett szól, hogy egy honfitársa, Eddie Jordan az istálló tulajdonosa, ám a holland több szponzort hozna a nehéz anyagi helyzetben lévő csapatnak, így az ő esélyei valamivel jobbnak tűnnek az állás megszerzésére.

A Minardi szintén nem dúskál a pénzben, ezért az ausztrál-olasz istállónál is megnézik, ki mekkora "hozománnyal" érkezne. Ebből a szempontból a két jelenkező - a Saubertől elbocsátott - Felipe Massa, illetve a holland ifjonc, Cristian Albers közül a brazil van jobb helyzetben. Mellette szól az is, hogy már egyéves Forma-1-es tapasztalattal rendelkezik.

A csapatfőnökök nem jelentették be, mikor nevezik meg második versenyzőjüket, ezért nem tudni, mikor lesz teljes a Forma-1 pilótalistája. A nevezési határidő nem sokkal az első futam előtt jár le, így az is elképzelhető, hogy a két gárda - a minél nagyobb szponzorpénz reményében - az utolsó pillanatig szabadon hagyja az egyik pilótaülést.