Árpád
-1 °C
9 °C

Négyen két helyre a Forma-1-ben

2003.01.06. 09:10
Három hónappal a rajt előtt még két szabad ülés van a Forma-1-ben. Az anyagi gondokkal küszködő Jordan és Minardi mindenkit vár, aki megfelelő szponzorpénzt hoz a csapatnak. A jelentkezők: Irvine, Verstappen, Massa, Albers.
Az idei Forma-1-es szezon rajtja még igen távol van - március első vasárnapján rendezik az első futamot - a csapatok azonban lassan megkezdik a felkészülést az új idényre. A BAR istálló, eddig egyedüliként, már ki is próbálta a legújabb fejlesztésű autóját, az első hivatalos bemutatót pedig a Toyota fogja tartani január 8-án.

Van azonban két olyan istálló, amelynél még azt sem tudják biztosan, hogy kik fogják vezetni a gépeket. A Jordannek és a Minardinak pillanatnyilag csak egy-egy versenyzője van - előbbinél Giancarlo Fisichella, utóbbinál Justin Wilson helye biztos - a másik helyre pedig mindkét alakulatnál két-két jelölt pályázik.

A Jordan tárgyal a Jaguártól elküldött Eddie Irvine-nal és az egy éve az Arrowstól kirúgott Jos Verstappennel. Az ír mellett szól, hogy egy honfitársa, Eddie Jordan az istálló tulajdonosa, ám a holland több szponzort hozna a nehéz anyagi helyzetben lévő csapatnak, így az ő esélyei valamivel jobbnak tűnnek az állás megszerzésére.

A Minardi szintén nem dúskál a pénzben, ezért az ausztrál-olasz istállónál is megnézik, ki mekkora "hozománnyal" érkezne. Ebből a szempontból a két jelenkező - a Saubertől elbocsátott - Felipe Massa, illetve a holland ifjonc, Cristian Albers közül a brazil van jobb helyzetben. Mellette szól az is, hogy már egyéves Forma-1-es tapasztalattal rendelkezik.

A csapatfőnökök nem jelentették be, mikor nevezik meg második versenyzőjüket, ezért nem tudni, mikor lesz teljes a Forma-1 pilótalistája. A nevezési határidő nem sokkal az első futam előtt jár le, így az is elképzelhető, hogy a két gárda - a minél nagyobb szponzorpénz reményében - az utolsó pillanatig szabadon hagyja az egyik pilótaülést.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.