Ismét cserbenhagyják Schumachert

2003.01.30. 12:48
Az egyik legjobb mérnöke, Antonia Terzi után a Ferrari agytrösztje is elhagyhatja a csapatot. Ross Brawn nem érzi jól magát Olaszországban, és nem zárta ki, hogy a Jaguarhoz igazol.
A Ferrari idén és tavaly is fölényesen nyert világbajnoki címet, és ezekben kétségkívül jelentős szerepet játszott az atomfizikus Ross Brawn, akiben vakon megbízik az ötszörös világbajnok, Michael Schumacher. Általában Brawn tervezte meg egy-egy verseny stratégiáját, az egyik első alkalmazója volt a kétkiállásos boksztaktikának is.

Sokkolta Schumachert

Brawn nélkülözhetetlen tagja lett az olasz csapatnak csakúgy, mint korábban a Benettonnak, ahol ugyancsak Schumacher mellett tevékenykedett. Most azonban az F1 Racing című lapnak adott nyilatkozatával a német Bild szerint valósággal sokkolta Michael .

"Mélypont jön"

A negyvennyolc éves angol csapatvezető ugyanis nem titkolta, hogy nem igazán érzi jól magát Olaszországban, és hiányzik neki a szülőföldje. Kilátásba helyezte, hogy visszatér Angliába, és azt is meglebegtetette, hogy a Jaguarhoz megy, ahol évekkel ezelőtt első győzelmét szerezte.

"A Jaguar története, múltja, saját építésű autója és karosszériája alapot adhat ahhoz, hogy hamarosan a brit Ferrari legyen" - nyilatkozta. Brawn szerint: "Mindig és mindenkor jön egy mélypont egy csapat életében, ahonnan aztán szisztematikus munkával feltámad, és verhetetlen lesz. Ám ezek után törvényszerű a visszaesés is."

Utoljára együtt

Szavai alapján könnyen kikövetkeztethető, hogy a Ferrarira is ez a sors várhat, míg a Jaguar vezető pozícióba kerülhet. A maranellói csapattól való elszakadásáról elmondta, hogy az aligha megy majd egyik napról a másikra.

Schumacherhez hasonlóan Brawnt is még két idényig a Ferrarihoz köti a szerződése. Kedvence jövőjéről is kifejtette véleményét: "nem tudom elképzelni, hogy Michael más csapatnál versenyezzen." Ennek megfelelően a Bild valószínűsíti, hogy következő két szezon után elválnak útjaik.

Konkrétumok még nincsenek

Brawn azért kínosan ügyelt arra, hogy konkrét terveivel még ne állon elő, mert nem akarja a Ferrari csapategységét bomlasztani.