Bronzszobor készül Michael Schumacherről

2003.02.07. 10:55
A rajongói szeretet nem ismer határokat. Michael Schumacherről, a Ferrari ötszörös világbajnokáról egy ausztrál imádója két és fél méteres bronzszobrot készít - csak úgy.
Michael Schumacher tavaly pazar rekordokat állított fel a Forma 1-ben. Szinte minden csúcsot megdöntött, többek között az összes futamon pontot szerzett és a leggyorsabban is ő hódította el eddig az elsőséget - már csak az edzéselsőségek örökrangsorában előzi meg őt Ayrton Senna.

Ennek megfelelően keres is a német pilóta, hiszen hatalmas fölénnyel vezeti a német sportolók "fizetési listáját": 50 millió eurós bevétele 35.5 millióval több, mint a mögötte második helyen következő Dirk Nowitzkinek, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban szereplő Dallas Mavericks sztárjának. (Ebbe természetesen a reklámból befolyt bevételek is beletartoznak.)

Az ellentábor
Persze nem mindenki rajong érte, hiszen többek között a tavaly a motorosok világbajnokságát megnyerő Valentino Rossi és a kerékpáros világbajnok, Mario Cipollini sem tartja olyan nagy dolognak, a német teljesítményét. Véleményük szerint Schumacher a sikereit inkább köszönheti a számítógépeknek, mint saját tudásának. Midketten úgy vélik, bármikor legyőznék a németet. Rossi motorral, Cipollini pedig két hét gyakorlás után, akár egy Forma 1-es autóval is kiállna a versenyre.

Ezek a fanyalgások azonban nem érdeklik Mitch Mitchell ausztrál állampolgárt. A derék auszi ugyanis fejébe vette, hogy az idei első futamra, az Ausztrál Nagydíjra, két és fél méteres bronzszobrot készít, imádott pilótájáról. Hogy miért pont ekkora szobrot tervez - holott Schumi csak 174 cm - csak ő tudja.

Egyes hírek szerint a szobor lenyomata már el is készült - az agyagmodellt már be is mutatták Melbourneben -, és a megszállott Mitchell tervei szerint, a végterméken az ötszörös világbajnok éppen integet az őt éltető szurkolóinak.