Coulthard: Schumacher is képes hibázni

2003.02.26. 13:43
Rubens Barrichello után egy másik Forma-1-es pilóta, a skót David Coulthard is úgy véli, legyőzhető Michael Schumacher. A McLaren-Mercedes vertsenyzője ezt arra alapozza, hogy a német is csak ember, ő is hibázhat. Közben Schumi gyorsabb mint valaha bármikor.
Michael Schumacher gyorsabb és magabiztosabb mint eddig bármikor, mégis egyre többen támadják és vélik úgy hogy legyőzhető. Február elején csapattársa, Rubens Barrichello nyilatkozott úgy, hogy világbajnok szeretne lenni, még ha ehhez Michael Shumachert is kell legyőznie.

Állítólag ő is csak ember

Most pedig David Coulthard, a Forma-1-es McLaren-Mercedes skót pilótája fakadt ki, úgy véli, nem szabad elfogadni, hogy Michael Schumacher a sportág egyeduralkodója, hiszen a Ferrari német világbajnoka is legyőzhető.

"Ha nyomás nehezedik rá, akkor, mint mindenki más, képes hibázni - nyilatkozott a Stuttgarter Nachrichten című lapnak a csütörtökön 32. születésnapját ünneplő Coulthard. - Tavaly nem sikerült megszorítanunk, de úgy érzem, hogy idén erre van esélyünk."

Coulthard bízik az új MP4-18-ban

A szigetországi pilóta - aki pályafutása során eddig 12 futamon diadalmaskodott - elárulta, nagyon bízik az istálló új autójában, az MP4-18-ban, amely azonban valószínűleg csak az április 20-i San Marinó-i Nagydíjra, a vb 4. futamára készül el.

"Az MP4-17D-vel kezdünk, amelyen végrehajtottunk néhány változtatást a tavalyi szezon óta, így ez is biztosan jobb lesz a korábbiaknál. Az új kocsi azonban mindenképpen versenyben lesz a Ferrarikkal."

A ralis, a motoros és a kerékpáros is támadja

A német pilótát eközben más sportágak képviselői is "kóstolgatják", hiszen először Niki Lauda háromszoros F-1-es világbajnok, majd a ralis világelső Colin McRae, a Moto GP bajnoka, Valentino Rossi végül a kerékpáros Cipollini is "üzent" neki. Mindannyian úgy értékelték, hogy a győzelmek nem Schumacher, hanem a Ferrari érdemei.