Schumacher évi 45 millió eurót kap csak a Ferraritól

2003.02.27. 10:05
A Sport Bild című hetilap nyilvánosságra hozta Forma-1-es kereseti listát. Az élen "természetesen" semmi meglepőt nem találhatunk, hiszen mindenki biztosra vette, hogy a Ferrari ötszörös világbajnoka Michael Schumacher itt is az élen van.
A Ferrari ötszörös világbajnoka 45 millió eurót, azaz közel 11 milliárd forintot kap az idei szezonban. Őt meglepetésre Jacques Villeneuve követi, ám a kanadai még a harmadát sem keresi Schumi pénzének, hiszen évente "mindössze" 13 milliót kasszíroz, majd megint egy Schumacher, Ralf következik 11 millióval.

Ez futamokra lebontva annyit tesz, hogy a német pilóta futamonként két és fél millió eurót tehet zsebre. Meglepetés, hogy a Ferrari második számú pilótája, a brazil Rubens Barrichello "csak" hatodik a listán a maga 7 milliójával.

Kettejük közé meglepetésre a kanadai Jacques Villeneuve (BAR-Honda), a két Williams-BMW pilóta, a kisebbik Schumacher és Montoya, valamint a McLaren-Mercedes skótja David Coulthard fért be.

Azonban biztos, hogy valamennyien ennél jóval többet keresnek, hiszen ez az összeg csak a csapatoktól kapott összeget jelenti. A különböző reklámszerződésekből befolyó pénzek nem szerepelnek benne.

A kereseti lista első 10 helyezettje:
1. Michael Schumacher (német, Ferrari) 45 millió euró
2. Jacques Villeneuve (kanadai, BAR-Honda) 13 millió
3. Ralf Schumacher (német, Williams-BMW) 11 millió
4. Juan Pablo Montoya (kolumbiai, Williams-BMW) 9millió
5. David Coulthard (skót, McLaren-Mercedes) 8 millió
6. Rubens Barrichello (brazil, Ferrari) 7 millió
7. Giancarlo Fisichella (olasz, Jordan-Ford) 5.5 millió
8. Jenson Button (brit, BAR-Honda) 5 millió
9. Jarno Trulli (olasz, Renault) 4.8 millió
10. Kimi Ra:ikkönen (finn, McLaren-Mercedes) 4.5 millió