Piroska
-12 °C
-2 °C

Schumacher a Barcelonában fog focizni

2003.03.14. 11:11
Az ötszörös világbajnok kedveli a katalán klubot, s elfogadta annak meghívását egy közös tréningre. Coulthard viszont a Ferrariról nyilatkozott, amely szerinte hamarosan magához tér, és akkor lesz igazán izgalmas a Forma-1.
David Coulthard a melbourne-i nyitófutamon remek győzelmet aratott, és a Ferrari negyedik helye után sokan máris megkérdőjelezték az olasz istálló egyeduralmát a Forma-1-ben. A skót pilóta azonban igyekszik lehűteni a kedélyeket: "még korai lenne temetni a Ferrarit" - mondta a Herald című lapnak.

"A vereség feltüzelte Schumacheréket"

"Nagyon boldog vagyok, hogy győzelemmel kezdtem az évet. A McLaren sikere után többen úgy gondolják, hogy a Ferrari nem lesz képes javítani. Ez azonban óriási tévedés, nagy hiba lenne, ha én is így vélekednék. Biztos vagyok benne, hogy a vereség feltüzelte Schumacheréket, s a következő versenyen a szokásosnál is motiváltabbak lesznek, mindent megtesznek majd a visszavágásért" - nyilatkozta az óvatos Coulthard.

A McLaren-pilóta a szurkolóknak is szolgált egy jó hírrel, ugyanis úgy gondolja, hogy a következő, Maláj GP emiatt jobb lesz, mint a melbourne-i futam.

"A rivalizálásnak a nézők örülhetnek a legjobban, hiszen remek versenyt láthatnak majd. Már az ausztrál futam is eseménydús volt, de szerintem a malajziai mégizgalmasabb lesz" - tette hozzá Coulthard, aki pihenéssel tölti a két verseny közötti időt.

Az új Ferrari még két hétig áll

Hasonlóképp tesz a legyőzött, Michael Schumacher is, ő a családjával valahol Ausztrália és Malajzia között nyaral. A Ferrari tavalyi autóját így csak Felipe Massa teszteli Európában, kollégája, Luca Badoer ugyanis néhány napig nem ülhet a volán mögé a keddi, új géppel szenvedett balesete miatt.

Az F-2003-GA-val nem lehet körözni, míg a mérnökök ki nem derítik, milyen műszaki hiba okozta az olasz bukását, és a legfrissebb hírek szerint még legalább két hétig nem futhat az új kocsi. Schumacher az első futam után közölte a csapatvezetőkkel, hogy amint eléggé megbízhatónak tűnik a kocsi, azon nyomban versenyezni akar vele. A Ferrarinál korábban úgy tervezték, hogy a kocsit csak az április 20-i San Marino-i GP-n vetik be először.

Schumacher Kluiverttel és Saviolával egy csapatban

Michael Schumacherhez kapcsolódó hír még, hogy a német a Spanyol Nagydíj hétvégéjén - május elején - egy napig együtt edz majd az FC Barcelona labdarúgócsapatával. Az El Mundo Deportivo nevű lap információi szerint az amatőr szinten rendszeresen játszó pilóta kedveli a katalán klubot, és alig várja, hogy együtt játszhasson Saviolával, Kluiverttel, Mendietával és a többi sztárral.

Az utóbbi években a Barca focistái rendszeresen kilátogatnak a Forma-1-es futamra, hiszen a pálya csak néhány kilométerre van Katalónia fővárosától, idén pedig a klub vezetői úgy gondolták, hogy ők is szeretnék vendégül látni az ötszörös világbajnokot.

Schumacher korábban edzett már az argentin válogatottal és az 1.FC Kaiserslauternnel is.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Álom Nászút

Felejthetetlen élmény várja a világ legszebb tengerpartjain.