Gyengén ment az új McLaren

2003.05.22. 10:36
Ígéretéhez híven szerda délután kipróbálta a McLaren idei fejlesztésű, a német sajtó által csak delfinorrúra elkeresztelt autóját. Az MP4/18 volánja mögött a tesztpilóta, Wurz ült, de öt és fél másodperccel elmaradt a tavalyi autó idejétől.
A dél-franciaországi Le Catellet-ben szerda délután kigurult az aszfaltra Alexander Wurz, az új fejlesztésű McLarennel. (Az új kocsinak rövidebb és alacsonyabb az orra, a motorja pedig csak kilencven kiló.) Mindössze egy kört tett meg, majd visszatért a boxba. Aztán még egyszer kilátogatott, futott négy kört, és ismét eltűnt a kíváncsiskodók szeme elől.

A német sajtó Delfinnek hívja az új autót

Annak ellenére, hogy a csapat vezetői szuperlatívuszokban nyilatkoznak az új (a német sajtó által delfinorrúnak elkeresztelt) modellről, Wurz öt és fél másodperccel maradt el Kimi Räikkönennek a jelenleg is használt autóval elért eredményétől. Ami még akkor is nagyon soknak tűnik, ha az összetett pontversenyben vezető finn már összeszokhatott a régi autóval, és eleve jobban vezet, mint a tesztpilóta.

Wurz nagyszerűnek érzi az új autót

Wurz ettől függetlenül nem elégedetlenkedett. A Bildnek így nyilatkozott: "nemcsak nagyszerű autónak tűnik, és mindenkit biztosíthatok: az is. Legalábbis így éreztem, amikor vezethettem" - magyarázta.

Haug: egyelőre elég ennyi

A Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug szintén nyugodtan konstatálta az első eredményeket, és csak annyit jegyzett meg: "egyelőre ennyi elég, mert ez a teszt csak egy rendszerpróba volt." Az autó versenyen - várhatóan - Kanadában mutatkozhat be.