Schumacher: Monaco nem biztonságos

2003.05.27. 12:23
Akkora társadalmi esemény lett a Monacói Nagydíjból, hogy a Forma-1-es verseny szinte már másodlagos. De azért látványos.
Vasárnap sokak szerint a Forma-1-es szezon fénypontja következik, hiszen a Monacói Nagydíjat minden évben óriási várakozás előzi meg. A hercegség versenye tulajdonképpen már nem is csak autóverseny, hanem társadalmi esemény, melyre az üzleti elit legnagyobb tagjai is kiváncsiak.

A szurkolók és a pilóták számára is különleges a futam, hiszen a szűk kanyarok, illetve az aszfaltot szegélyező szalagkorlátok között eddig szinte mindig látványos ugyanakkor persze veszélyes versenyeket tartottak.

Nem lehet hibázni

Monaco az ötszörös világbajnok Michael Schumacher szerint is egészen más, mint a többi verseny. "A szalagkorlátok között száguldani óriási kihívás, a nehéz körülmények jobban motiválják a pilótákat. Itt nem lehet hibázni, már egy pillanatnyi kihagyásért is keményen meg kell fizetni. Jobban kell összpontosítani, mint a világ bármely más pályáján, a győzelemhez pedig szinte tökéletes teljesítményre van szükség" - nyilatkozta a Ferrari első számú pilótája, aki azonban a városi pálya veszélyeire is felhívta a figyelmet. - "Monaco hátránya viszont, hogy nem túl biztonságos, hiszen a városban, a lakóházak között kell köröznünk. Különösen a start utáni szűk első kanyar veszélyes, persze emiatt is különleges esemény a Monacói Nagydíj."

"A Renault jobb, mint a Williams"

A világbajnok öccse, a Williams-BMW-vel induló Ralf Schumacher idén eddig a vártnál sokkal gyengébben szerepel - még csak dobogóra sem állhatott - és, mint mondja, nem bízik benne, hogy éppen Monacóban támadna fel a csapata. Szerinte a Ferrari és a McLaren után már nem is a Williams, sokkal inkább a Renault a verseny esélyese.

"A Renault-nak gyengébb a motorja, de jobb a kasztnija mint nekünk. Az idei, FW25-ös gépünk tengelytávja rövidebb, mint az elmúlt években volt, ezért elméletileg gyorsabbnak kell lennünk Monacóban, mint tavaly. De nem szeretnék jósolgatni, valójában fogalmam sincs, hogy a mezőny elején vagy közepén végünk-e" - nyilatkozott tanácstalanul a fiatalabbik Schumacher