A Ferrari főnöke tart Raikkönentől

2003.06.03. 15:01
Jean Todt, a Ferrari csapatfőnöke szerint Kimi Raikkönen már éppen elég rutintos versenyző ahhoz, hogy Michael Schumacher egyértelmű riválisa legyen.
"Szó sincs arról, hogy Raikkönen tapasztalatlan lenne, hiszen harmadik szezonját tölti a Forma-1-ben. Jó autóval és jó csapatban szerepel. Nincs okom arra, hogy lebecsüljem tudását és tehetségét. Ráadásul hét futam után négypontos előnnyel vezet, vagyis már többször nyújtott kiváló teljesítményt" - mondta a világhírű francia szakember.

"Azt azonban hozzá kell tennem, nem estünk pánikba az eddigi eredmények miatt. Egyértelmű, hogy tavaly kedvezőbb helyzetben voltunk a Monacói GP után, hiszen jelentős pontelőnnyel vezettük a világbajnoki versenyt. Már akkor is hangsúlyoztuk azonban, hogy csak ritkán tehet ekkora fölényt szerezni" - zárta mondandóját a Ferrari "ura".

Az olasz lapok ugyanakkor nem ilyen elnézőek a Ferrarival és legfőképpen az ötszörös világbajnok Michael Schumacherrel. Véleményük szerint rossz stratégiával versenyzett, és ezúttal elmaradt szokásos elszántsága és szerencséje is.

Mint ismert a Monacói Nagydíjat Juan Pablo Montoya nyerte, megelőzve Kimi Raikkönent és Michael Schumachert. A futam a vártnál jóval kevesebb izgalmat hozott - mondhatni semmit -, hiszen még csak egy előzési kísérletet sem láthattunk.

A Forma-1-es világbajnokság élcsoportja a 7. futam után:
Pilóták:
1. Ra:ikkönen (finn, McLaren-Mercedes) 48 pont
2. M. Schumacher (német, Ferrari) 44
3. Alonso (spanyol, Renault) 29
4. Barrichello (brazil, Ferrari) 27
5. Montoya (kolumbiai, Williams-BMW) 25
6. Coulthard (skót, McLaren-Mercedes) 25
7. R. Schumacher (német, Williams-BMW) 25

Konstruktőrök:
1. McLaren-Mercedes 73 pont
2. Ferrari 71
3. Williams-BMW 50