Ralf Schumacher is esélyesnek tartja magát

2003.07.03. 10:51
Csupán egy héttel a németországi Európa GP után rendezik a Francia Nagydíjat, ahol a kiegyenlített mezőnyt tekintve három élcsapat szoros küzdelme várható.
A múlt vasárnapi Európa GP után szinte semmit nem pihenhet a Forma-1-es mezőny, ezen a hétvégén Magny-Cours-ban már a Francia Nagydíjat rendezik. A Nürburgringen a vb-pontversenyben elején álló Michael Schumacher, és a második helyezett Kimi Raikkönen is hibázott: utóbbi kiesett, előbbi pedig csak ötödik lett.

"a pálya rettentően csúszós"

Az ötszörös világbajnok elsősorban a Bridgestone gumik rossz teljesítményére vezeti vissza gyenge szereplését, de Franciaországban már sikerre számít.

"Azt hiszem, elég jók az esélyeim Franciaországban, annak ellenére, hogy a legutóbbi futam nem sikerült jól, " - fogalmazott igen visszafogottan a német, aki azonban nem aggódik az abroncsai miatt. - "Nem tudom, hogy melyik gumiszállítónak kedvez a magny-cours-i pálya, az viszont biztos, hogy melegben rettentően csúszós".

A Ferrari pilóta öccse, a Nürburgringen győztes Ralf Schumacher egyre jobb formába lendül, és szakértők szerint lehetséges, hogy bekapcsolódik a világbajnoki címért folyó harcba.

"Bármi megtörténhet"

"Matematikailag természetesen van esélyem a világbajnokság megnyerésére, de a 15 pontos hátrányom egyelőre behozhatatlannak tűnik. A következő két futamon minden eldőlhet, ha jó eredményeket érek el, bármi megtörténhet" - bizakodott a williamses.

A fiatalabbik Schumacher teljesítménye a Williams-BMW vezetőit is meggyőzte, ezért várhatóan a következő hetekben szerződést hosszabbítanak vele. Sir Frank Williams is elégedett a versenyzőjével, ugyanakkor kijelentette, hogy csapatában "a továbbiakban senki nem fog évi 15,5 millió dollárt (3,5 milliárd forintot) keresni".

Ralf Schumacher menedzsere, Willi Weber először meghökkent a csapatfőnök kijelentésén, szerdán azonban már így nyilatkozott: "Pillanatnyilag valószínűleg be kell érnünk egy enyhébb fizetéscsökkentéssel, de ha Ralf világbajnok lesz, a jövedelmünk ismét emelkedni fog".

A McLarennél igyekeznek háttérbe szorítani a pilótaszerződésekkel kapcsolatos tárgyalásokat - bár Coulthard megállapodása az idény végén lejár -, Ron Dennis és Norbert Haug menedzserek csak a pályán történő eseményekre koncentrálnak.

"a Renault-k is veszélyes ellenfelek lesznek"

"Jó szereplést várunk Franciaországban, az egész csapat keményen dolgozik, hogy faragjunk Raikkönen hétpontos hátrányából" - nyilatkozta Haug a Németországban kudarcot vallott Mercedes sportigazgatója.

A motorhiba miatt legutóbb az élről kiesett Raikkönen szintén sikeres versenyre számít.

"A francia pályán tavaly is gyors voltam, azt hiszem, idén sem lesz ez másként, esélyes vagyok a győzelemre. Persze ez elmondható a Schumacher fivérekről és Montoyáról is. Sőt, hazai pályán a Renault-k is veszélyes ellenfelek lesznek" - nyilatkozta szokásos visszafogottságával a finn versenyző.