Ralf Schumacher: Montoyáért harcolok, nem a bátyámért

2003.08.08. 09:12
A hátralévő négy Forma-1-es futamon alighanem kulcsszerepbe kerül Ralf Schumacher, hiszen mindkét jelenlegi éllovas sikerében érdekelt. Montoya a csapattársa, Michael a testvére. Az érzelmei ellenére nem segítheti a bátyját - jelentette ki a Bildnek.
A két hét múlva sorra kerülő Magyar Nagydíj előtt kézenfekvő a kérdés, hogy a Williams-BMW-nél első számú pilóta lesz-e a kolumbiai Juan Pablo Montoya, aki hat pontra megközelítette az ötszörös világbajnok, 71 pontos Michael Schumachert. Az is nagy kérdés, hogy Michael öccse, Ralf mit szól, ha másodikként rangsorolják a csapaton belül. A Bildnek adott interjújában erről is beszél a hockenheimi rajtbaleset felelősének kikiáltott versenyző.

Ha a pechszéria elér másokat

"Még nem mondtam le a világbajnoki címről, mégha tizennyolc pont is a hátrányom. Ha egyszer végre véget érne a pechszéria, amibe most belekerültem, és a többieket éri el, akkor még nekem is lehetnek komoly reményeim" - jelentette ki elöljáróban.

A realitásokat nézve azonban elismerte, feltehetően idén a bátyja és a csapattársa között fog eldőlni az elsőség. (Esetleg a nyolc pontos hátrányban lévő Räikkönen szólhat bele.)

"Nem kívánságműsor szereplői vagyunk"

Ő ettől függetlenül alighanem kulcsszereplője lesz a vetélkedésnek, hiszen két részről érintett. Így vélekedett erről a felvetésről: "Mivel a Williams alkalmazottja vagyok, így kötelességem a csapattársamat segíteni. Még akkor is, ha a szívem, az érzelmeim netán más véleményen lennének, és azt szeretnék, hogy Michael hatodszor is világbajnok legyen."

A Bild riportere ezek után arról faggatta, hogy mi lesz, ha emiatt megharagszik rá a testvére. Ralf némiképp kijött a sodrából, és így válaszolt: "Az összecsapás ennek a szakágnak óhatatlan velejárója. Nem kívánságműsor szereplői vagyunk. Ezt pontosan tudja Michael is, hiszen sokkal régebben tagja a Forma-1-nek, mint jómagam. Sok pénzről van szó, és nekem Montoya mellett kell lennem a kétes esetekben, a kiélezett szituációkban."

Nem kockáztathatja az állását

Hogy aztán a valóságban is képes lesz-e megvalósítani a most elmondottakat Ralf Schumacher az a hátralévő négy futamon derül ki. Mindenestre valószínűsíthető, hogy belátta: nem kockáztathatja a bátyja érdekében - korábban azzal vádolták, hogy meg sem próbálja előzni - szerződésének felbontását, mert a Williams feltehetően jövőre is harcban lesz a világbajnoki címért, és akkor akár neki is összejöhet a diadal.

Montoya óvatos
- Természetesen győzni szeretnék, de ezzel mások is így vannak - mondta a kolumbiai versenyző, a Magyar Nagydíj esélyeit firtató kérdésre. - Az elmúlt két évben technikai gondjaim voltak a magyarországi viadalon, s remélem az idén már jobban alakulnak a dolgok. Hallottam, hogy változott a pálya, kíváncsian várom, hogyan válik be. Ami a világbajnoki címet illeti, korai még erről beszélni, hisz nagyon kemény futamok vannak hátra.