Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Ralf Schumacher: Montoyáért harcolok, nem a bátyámért

2003.08.08. 09:12
A hátralévő négy Forma-1-es futamon alighanem kulcsszerepbe kerül Ralf Schumacher, hiszen mindkét jelenlegi éllovas sikerében érdekelt. Montoya a csapattársa, Michael a testvére. Az érzelmei ellenére nem segítheti a bátyját - jelentette ki a Bildnek.
A két hét múlva sorra kerülő Magyar Nagydíj előtt kézenfekvő a kérdés, hogy a Williams-BMW-nél első számú pilóta lesz-e a kolumbiai Juan Pablo Montoya, aki hat pontra megközelítette az ötszörös világbajnok, 71 pontos Michael Schumachert. Az is nagy kérdés, hogy Michael öccse, Ralf mit szól, ha másodikként rangsorolják a csapaton belül. A Bildnek adott interjújában erről is beszél a hockenheimi rajtbaleset felelősének kikiáltott versenyző.

Ha a pechszéria elér másokat

"Még nem mondtam le a világbajnoki címről, mégha tizennyolc pont is a hátrányom. Ha egyszer végre véget érne a pechszéria, amibe most belekerültem, és a többieket éri el, akkor még nekem is lehetnek komoly reményeim" - jelentette ki elöljáróban.

A realitásokat nézve azonban elismerte, feltehetően idén a bátyja és a csapattársa között fog eldőlni az elsőség. (Esetleg a nyolc pontos hátrányban lévő Räikkönen szólhat bele.)

"Nem kívánságműsor szereplői vagyunk"

Ő ettől függetlenül alighanem kulcsszereplője lesz a vetélkedésnek, hiszen két részről érintett. Így vélekedett erről a felvetésről: "Mivel a Williams alkalmazottja vagyok, így kötelességem a csapattársamat segíteni. Még akkor is, ha a szívem, az érzelmeim netán más véleményen lennének, és azt szeretnék, hogy Michael hatodszor is világbajnok legyen."

A Bild riportere ezek után arról faggatta, hogy mi lesz, ha emiatt megharagszik rá a testvére. Ralf némiképp kijött a sodrából, és így válaszolt: "Az összecsapás ennek a szakágnak óhatatlan velejárója. Nem kívánságműsor szereplői vagyunk. Ezt pontosan tudja Michael is, hiszen sokkal régebben tagja a Forma-1-nek, mint jómagam. Sok pénzről van szó, és nekem Montoya mellett kell lennem a kétes esetekben, a kiélezett szituációkban."

Nem kockáztathatja az állását

Hogy aztán a valóságban is képes lesz-e megvalósítani a most elmondottakat Ralf Schumacher az a hátralévő négy futamon derül ki. Mindenestre valószínűsíthető, hogy belátta: nem kockáztathatja a bátyja érdekében - korábban azzal vádolták, hogy meg sem próbálja előzni - szerződésének felbontását, mert a Williams feltehetően jövőre is harcban lesz a világbajnoki címért, és akkor akár neki is összejöhet a diadal.

Montoya óvatos
- Természetesen győzni szeretnék, de ezzel mások is így vannak - mondta a kolumbiai versenyző, a Magyar Nagydíj esélyeit firtató kérdésre. - Az elmúlt két évben technikai gondjaim voltak a magyarországi viadalon, s remélem az idén már jobban alakulnak a dolgok. Hallottam, hogy változott a pálya, kíváncsian várom, hogyan válik be. Ami a világbajnoki címet illeti, korai még erről beszélni, hisz nagyon kemény futamok vannak hátra.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!