Raikkönen: Nem Schumacher a legjobb F-1-es pilóta

2003.08.19. 13:57
A finn pilóta szerint az ötszörös világbajnoknak csak a versenyzési stílusa különleges. Schumacher a vakáció alatt feltöltődött és nyerni akar Magyarországon.
Idén Michael Schumachernek és Juan pablo Montoyának van a legnagyobb esélye a világbajnoki elsőségre, hiszen kettejük között csak hat pont a különbség - a német javára -, de nem szabad megfeledkezni Kimi Raikkönenről sem.

A finn versenyző a szezon elején sokáig vezette a pontversenyt, és még mindig csak kilenc ponttal van Schumacher mögött. Az Iceman (Jégember) becenevű pilóta úgy gondolja, még ő is beleszólhat a vb-címért folytatott harcba, Michael Schumachert ugyanis nem tartja jobb versenyzőnek, mint magát vagy éppen Montoyát.

"Ő is csak egy versenyző"

"Nem az én stílusom, hogy csak azért elismerjek valakit, mert a többség azt teszi. Szerintem Michael Schumacher nem a legjobb pilóta az F-1-ben csupán azért, mert ötször nyert világbajnokságot. Ő is csak egy versenyző, semmi több. Gyors, ez kétségtelen, de rajta kívül még több gyors pilóta van a mezőnyben. Idén már nincs is akkora fölénye, többen is közel kerültünk hozzá" - nyilatkozta kedden a McLaren-Mercedes versenyzője.

Raikkönen azonban dicsérte is Schumachert, kiemelve a versenyzői képességeit.

"Schumacher azt mondja, a tapasztalata miatt nehéz őt legyőzni, én viszont úgy gondolom, hogy inkább a stílusa miatt. Néhányszor az autóink nagyon közel voltak egymáshoz a pályán, kemény szituációk voltak" - mondta a világbajnoknál több mint tíz évvel fiatalabb pilóta.

Michael Schumacher eddig még nem reagált Raikkönen megjegyzéseire, a német már a Magyar Nagydíjra koncentrál, és annak ellenére is optimista, hogy az utóbbi futamokon gyenge eredményeket ért el.

Schumacher a focizott és pihent

"Magyarországon az utóbbi években rendre jól szerepeltünk. Tavaly Barrichello győzött, én második lettem, két éve pedig ott nyertem meg a világbajnokságot. Miért ne futhatnánk ismét egy remek versenyet?" - írta kedden saját honlapján Schumacher.

A Ferraris a háromhetes vakáció alatt a teszttilalom miatt nem vezethetett Forma-1-es autót, így inkább a saját formáján próbált javítani, múlt szombaton a Juventus futballistáival edzett.

"Nagyon jól szórakoztam, az egész edzést végigdolgoztam a futballsztárokkal együtt. Már régóta szerettem volna a Juve-játékosokkal edzeni, de csak most sikerült közös időpontot találnunk. A Juventusszal futballozni nem csak sportszempontból érdekes, de része a felkészülésemnek is. Az utóbbi két hétben rengeteget mozogtam, a szabadidőm másik felét pedig a családommal töltöttem" - folytatta Schumacher, aki már alig várja, hogy ismét vezethessen.

"A néhány hetes pihenő alatt feltöltődtem, frissnek és tettre késznek érzem magam, alig várom már, hogy ismét Forma-1-es autóba ülhessek. A teszttilalom miatt az F2003-GA-n semmit nem változtattunk, ennek ellenére versenyben leszünk a győzelemért."