Baumgartner hivatalosan is pilótajelölt

2003.10.03. 17:32
A Jordan-Ford istálló közleményben tudatta, hogy "teljesítménye és a csapat teszt-programjához nyújtott nagyon hasznos segítsége alapján" szeződtetni akarja a 2004-es szezonra a magyar versenyzőt.
Két nappal Frank Tamás menedzser magyarországi bejelentése után a Jordan Grand Prix Forma 1-es csapat is tényként közölte, hogy Baumgartner Zsolt az egyik pilótajelöltjük a 2004-es szezonra.

Ezt Helen Temple, az ír istálló sajtó- és PR főnöke jelentette be.

"A Jordan Grand Prix jelenleg kereskedelmi és technikai lehetőségeit értékeli a 2004-es szezonra vonatkozóan, ezeknek egyik része a versenyzők személye. Baumgartner Zsolt az egyik jelölt, a Magyar és az Olasz Nagydíjon mutatott meggyőző teljesítménye és a csapat teszt-programjához nyújtott nagyon hasznos segítsége alapján. A Jordan a versenyzőkről szóló döntését a szokásoknak megfelelően az új autó bemutatásával egyidőben ismerteti 2004 elején, addig a bizalmas versenyzői tárgyalásokról részleteket nem hoz nyilvánosságra" - szerepel Helen Temple-nek az MTI-hez eljuttatott elektronikus levelében.

Baumgartner a Sauber-Petronashoz távozó Giancarlo Fisichella helyére kerülne az ír istállóban, a megállapodáshoz már "csak" a szponzorok megfelelő támogatására lesz szükség.