Baumgartner nem kap szerepet Japánban

2003.10.06. 16:22
Az eddig két Forma 1-es futammal büszkélkedő Baumgartner Zsolt idén már valószínűleg nem kap jelentős feladatot a Jordan-Ford istállótól. Az idényzáró Japán Nagydíjon a csapat idei harmadik tesztpilótája, Motojama Szatisi bizonyíthat.
A Forma 1-ben idén bemutatkozott Baumgartner Zsolt október első napján konkrét szerződési ajánlatot kapott Eddie Jordantől, de úgy tűnik, az idei zárófutamon Japánban már nem lesz alkalma autóba ülni, még a tesztelésen sem. Az idén eddig ketten, Baumgartner és a svéd Björn Wirdheim kaptak lehetőséget a Jordan-Ford istálló Forma-1-es autóinak tesztelésére.

A Japán Nagydíj pénteki kétórás, négycsapatos tesztjén azonban a csapatvezetés a szuzukai pályát kiválóan ismerő Motojama Szatisinak ad bemutatkozási lehetőséget. A japán versenyző idén négy futamot nyert az ázsiai ország Forma-3000-es bajnokságában, ezzel összetettben az élen áll.

"Köszönöm a Jordan-Fordnak a nagyszerű lehetőséget. Régóta ilyen esélyről álmodom, ez nagy lépés a karrierem szempontjából. Azt is tudom, hogy nehéz dolgom lesz, mert először ülök majd Forma-1-es autóba" - mondta Motojama.

Ennek ellenére a magyar pilótának komoly esélye van arra, hogy jövőre jelentős szerepet játszon a Forma 1-ben, hiszen múlt héten a Jordan-Ford istálló közleményben tudatta, hogy a magyar versenyzőt "teljesítménye és a csapat tesztprogramjához nyújtott nagyon hasznos segítsége alapján" szeződtetni akarják a 2004-es szezonra.