Schumacher nehéz szezonra számít

2003.11.19. 13:51
A hatszoros világbajnok, Michael Schumacher reméli, hogy jövőre is megrősödött vetélytársai előtt végezhet.
Január végén már az új szezonra tervezett autót szeretné tesztelni Michael Schumacher, a Forma-1-es Ferrari hatszoros világbajnok pilótája. "Ha minden a tervek szerint halad, akkor addigra kész lesz a konstrukció" - jelentett ki a Bild című lapnak adott interjúban.

Harcba száll a hetedik vb-címért

A német klasszis elmondta, hogy a modell sok újdonságot tartogat, és már alig várja, hogy beleülhessen. Az esetleges újabb címvédésre vonatkozó kérdésre Schumacher óvatosan reagált.

"Úgy gondolom, jövőre nagyon szoros lesz a világbajnoki címért folyó harc. Nehéz idény előtt állunk. Ettől függetlenül joggal remélhetem, hogy jövőre is a többiek előtt leszek, és hetedik vb-címemet is megszerezhetem" - mondta.

Schumacher bizsereg

Montoya csapatváltásával kapcsolatosan kijelentette: meglehetősen pikáns a helyzet, de nem hiszi, hogy idei teljesítményét hátráltatná, hogy jövőre már nem a Williams-nél lesz alkalmazásban.

A pilóta jelenleg szabadságát tölti - ahogy fogalmazott: mindennel foglalkozik, ami szórakoztatja és kikapcsolódást nyújt -, de már érzi a versenyláz első jeleit.

Montoya: Semmi bajom a Williams-szel
A jövőm, a karrierem szempontjából rendkívül fontos döntést kellett hoznom, és bízom abban, hogy helyesen cselekedtem - mondta az RCN rádióállomásnak a dél-amerikai sztár. - Semmi bajom a Williamsszel, de mindenképpen tovább kellett lépnem. Amúgy régóta tudják jelenlegi csapatomnál, hogy előbb-utóbb elhagyom őket: amikor ideszegődtem, megmondtam Frank Williamsnek, hogy 2005-ben távozom, és ha lehet, akkor a McLarenhez. Természetesen jövőre is mindent meg fogok tenni azért, hogy a lehető legjobb eredményt érjem el. Ez nem lesz könnyű, mert 2003-ban is a McLaren és a Ferrari lesz a legkeményebb ellenfél. Ráadásul a Toyota is látványos előrelépést ígér.