Ralf Schumacher százmillió eurót kereshetne a Toyotánál

2004.03.31. 15:25
Német és brit sajtóértesülések szerint a Toyota öt évre szerződtetné Ralf Schumachert, akinek a Williamsnél az év végén lejár a szerződése. A japánok szóvivője cáfol, a versenyző menedzsmentje nem nyilatkozik.
Az utóbbi hetekben Ralf Schumachert, a Williams-BMW pilótáját, akinek az idei szezon végén lejár az istállóval kötött szerződése és még nem hosszabbította meg azt, az európai sajtó kapcsolatba hozta a Renault-val és a Toyotával is.

A Renault-val is hírbe hozták

A német fizetését Sir Frank Williams csapatfőnök állítólag tizenhatról négymillió euróra akarja csökkenteni, ám ezt a pilóta nem akarja elfogadni.

A japánok előbb több pénzt ajánlottak a fiatalabbik Schumachernek, majd a versenyző menedzsere bejelentette, hogy a Renault-val állapodott meg a 2005-ös szezonra. Napok múlva minden csak pletykának bizonyult, és Weber kijelentette, pártfogoltja a Williamsnél akar maradni, és már meg is állapodott új fizetéséről a csapatfőnökkel.

Aláírásra vár az új kontraktus?

Szerdán aztán az egyik legelismertebb német sportnapilap, az Auto Motor und Sport azt írta, a Toyota már elkészítette a fiatalabb Schumacher új szerződését, amit csak alá kell írni.

A szaklap - csakúgy, mint a Bild és az angol Sun - úgy tudja, a huszonnyolc éves versenyző öt évre százmillió eurót kapna a japán istállótól, így évente négymillióval keresne többet, mint eddig a Williamsnél.

Bahreinben minden kiderülhet

Órákkal később a Toyota szóvivője viszont cáfolta az értesüléseket: "Az újságok információi spekulációk, a történetben semmi nem stimmel. Nem tárgyaltunk Ralf Schumacherrel".

A pilóta sajtófőnöke viszont nem cáfolta a megjelenteket, ám nem is erősítette meg, ugyanis senkinek nem volt hajlandó nyilatkozni az ügyben.

Maga Ralf Schumacher szintén nem szólalt meg, és nem akart beszélni a kérdésről Willi Weber menedzser sem, aki korábban elárulta, hogy a hétvégi Bahreini Nagydíjon biztosan leül még egyszer tárgyalni a Williams-BMW vezetőivel a versenyző jövőjéről.