Ecclestone is pezsgőzött Baumgartnerrel

2004.06.21. 11:31
Több mint kétéves szünet után végzett pontszerző helyen minardis pilóta a Forma-1-ben Baumgartner vasárnapi nyolcadik helye előtt. A legkisebb csapat a siker örömére pezsgőt bontott, és örömében még Bernie Eccelestone is osztozott. A Minardinál abban reménykednek, hogy nem ez lesz az utolsó ilyen futam. A huszonegy fős mezőnyben még hárman állnak pont nélkül.
Baumgartner Zsolt vasárnapi sporttörténeti pontszerzését a Forma-1-es világbajnoki sorozat első számú vezetője, Bernie Ecclestone is megünnepelte, személyesen gratulált a mezőny messze legszerényebb költségvetéssel dolgozó csapatának az Egyesült Államok Nagydíját követően.

Minden Forma-1-es szurkoló szereti a Minardit

"El sem hiszik, milyen sokan köszöntöttek bennünket. Bernie Ecclestone is lejött hozzánk pezsgőzni, de a többi csapat képviselői is megjelentek nálunk" - mondta Paul Stoddart, a faenzai istálló ausztrál főnöke. "Most is kiderült, hogy minden Forma-1-es szurkoló második számú kedvence a Minardi" - jelentette ki.

A magyar pilóta előtt legutóbb 2002-ben szerzett pontot a csapat, az ausztráliai idénynyitón a hazai pályán szereplő Mark Webber - ő jelenleg a Jaguar pilótája - lett ötödik, és akkor pontszámítás szerint az a helyezés még két pontot ért. (Azon a futamon is volt egy baleset közvetlenül a rajt után, Ralf Schumacher valósággal átrepült Barrichello felett.)

Újabb pontszerző helyezésekben reménykednek

"Fantasztikus eredményt értünk el, a srácok hatalmas motivációt szerezhetnek ebből. Ráadásul anyagilag is sokat jelent ez az egy pont, mert a szezon hátralévő részében nagyban megkönnyíti az utazásainkat" - mondta a csapatfőnök.

"Ezek után joggal bízhatunk abban, hogy nem ez lesz az utolsó pontszerző helyünk az idényben, hiszen a mindenki számára ismeretlen kínai, vagy a kiszámíthatatlan időjárás miatt a brazíliai pályán is sikeresek lehetünk" - tette hozzá Stoddart. Baumgartner amúgy a monacói futamon is közel állt a pontszerzéshez, de akkor a kilencedik lett, igaz öt kör hátránnyal. (Ezúttal hármat kapott.)

Stoddard: Nagyon kedves srác Baumgartner

A Minardi-főnök külön kiemelte, hogy Baumgartner Zsolt az egész versenyhétvégén éretten szerepelt, kiváló tempót vett fel és ezt állandósítani is tudta.

"Bekerül a sportág történetébe, hiszen ő lett az első magyar pilóta, aki pontot szerzett a Forma-1-ben. Örülök annak, hogy éppen ő érte el ezt az eredményt, hiszen nagyon kedves srác" - állapította meg Paul Stoddart. Baumgartner közvetlenül a futam után úgy értékelt, hogy brutális versenyen érte el sikerét.

Még hárman pont nélkül

Baumgartner nyolcadik helye után még három pilóta áll pont nélkül: a jaguaros osztrák Klien, a jordanes olasz Pantano és a magyar versenyző csapattársa, a minardis Bruni.