Schumacher még szórakozni akar

2004.08.16. 11:32
A Magyar Nagydíjon Michael Schumacher újabb rekordot állított föl, egy szezonban tizenkétszer még senki nem nyert. Az óriási fölénye ellenére sem gondolja viszont, hogy csapattársának, a pontversenyben második, ám harmincnyolc pontos hátrányban lévő Rubens Barrichellónak már nincs esélye, hogy megelőzze őt. Mint hétfőn nyilatkozta, már a következő futamon be akarja biztostani az elsőségét, hogy a még mindig "küzdő" brazil be ne érhesse.
A vasárnapi Magyar Nagydíj úgy végződött, mint szinte az összes idei verseny: Michael Schumacher győzelmével. A hatszoros világbajnok a Hungaroringen a tizenharmadik futamon tizenkettedik győzelmét szerezte, amely rekord, hiszen eddig ő maga is csak tizenegy GP-sikerig jutott egy szezonban.

Ráadásul a német szupersztár bebiztosította a Ferrari tizennegyedik konstruktőr-vb címét is, és mint hétfőn elmondta, ez sokkal fontosabb a számára, mint az újabb csúcs.

Az elnök Olaszországnak és a támogatóknak hálás
"Büszke vagyok az istállóra, és hálás vagyok minden csapattagnak, különösen a pilótáinknak a hihetetlen munkáért. Meg kell köszönnöm a támogatást technikai partnereinknek, a gumigyártó Bridgestone-nak és az üzemagyagszállító Shellnek, illetve gazdasági partnereinknek, különösen a Vodafone-nak. Ez a diadal az olasz technológia és munkastílus dicsérete, ezért Olaszországnak ajánlom a világbajnoki címünket" - nyilatkozta hétfőn Luca Cordero di Montezemolo, a Ferrari elnöke.

"A világbajnokság a legfontosabb"

"A Ferrari tizennegyedik világbajnoksága sokkal többet jelent nekem, mint a rekord tizenkét győzelem, de még ennél is fontosabb, hogy a hatodik sikerünket arattuk zsinórban. A csapatnál tökéletes a hangulat, még mindig motiváltak vagyunk - nyilatkozta a milanói Gazzetta dello Sport című lapnak Schumacher, aki két hét múlva Belgiumban megnyerheti hetedik egyéni címét is. - Nem törekszem arra, hogy olasz közönség előtt, Monzában nyerjem meg a világbajnokságot, mielőbb be akarom biztosítani az elsőségemet, mert Barrichellónak még van esélye, hogy utolérjen engem".

Barrichello még küzdeni fog

Az első számú ferraris aggodalma persze kissé furcsa, hiszen a brazil csapattárs esélye igen csekély: öt futamból négyet meg kellene nyerni ahhoz, hogy világbajnok legyen, ám idén még egyszer sem állhatott a dobogó tetejére.

Ennek ellenére még maga Barrichello sem mondott le a világbajnokságról: "Tisztában vagyok vele, hogy Michaelnek óriási az előnye, de amíg matematikailag behozhatom őt, küzdeni fogok a vb-ért".

Van, aki gratulál, vak aki visszavágna

A Ferrari ellenfeleinek viszont nem marad más, mint gratulálni a győteseknek. A BAR-Honda csapatfőnöke, David Richards az első között köszöntötte a bajnokokat: "Nem lehet mást tenni, mint csodálni őket, fantasztikus teljesítményt nyújtottak".

A vasárnapi harmadik helyezett Fernando Alonso annak ellenére, hogy még öt verseny hátra van az idei szezonból, már a 2005-ös bajnokságra készül.

"Hat éve ők a legjobbak, de arra fogunk törekedni, hogy télen elég jó kocsit építsünk, hogy jövőre már legyőzzük őket. Hogy sikerül-e? Ezt csak remélhetjük" - mondta a spanyol pilóta.

Schumachernek eszében sincs visszavonulni

Idén a Ferrarit és Schumachert is többször vádolták, unalmassá teszik a Forma-1-et, de a Jordan tulajdonosa, Eddie Jordan úgy gondolja, a világbajnok "egyszerűen a legjobb".

"Korszakunk legjobb pilótája Michael Schumacher. Szerintem egyáltalán nem teszi unalmassá a Forma-1-et, nagy hiba, hogy az emberek egy része nincs tisztában vele, mekkora sportember is ő valójában. Egyszerűen bolondot csinál minden ellefeléből a pályán" - dicsérte egykori versenyzőjét az ír, de elismerte, nagyon várja már, hogy visszavonuljon. - Ha majd leveszi az overállt, a Forma-1 újra verseny lesz. Imádkozzunk, hogy mielőbb hagyja abba".

Forma-1-es felfedezőjét viszont már hétfőn kiábrándította Schumacher: "Célom, hogy a továbbiakban is a lehető legjobban szórakozzak a versenyeken, és addig nyerjek, amíg csak lehet."