A Schumacher-verő Anthony Davidson lehet a BAR új pilótája

2004.10.07. 13:29
A BAR-Honda huszonöt éves angol tesztpilótája, Anthony Davidson idén a csapat harmadik autóját vezetheti, mellyel a pénteki a szabadedzéseken sokszor még a világbajnok Michael Schumachert is megelőzte. Jövőre természetesen már a versenyeken is indulni akar, és a BAR-tól szinte biztosan távozó Jenson Button helyére ő lenne a legjobb választás.
Idén a négy legtehetősebb istállón kívül - Ferrari, McLaren, Williams, Renault - az összes csapat megkapta a lehetőséget, hogy a versenyhétvégék pénteki szabadedzésein indíthasson egy harmadik autót is, egy tesztpilótával a volánnál.

Hamar kiderült, a fiatal versenyző-reménységek közül Anthony Davidson, a BAR-Honda harmadik pilótája a legtehetségesebb és a leggyorsabb.

Általában gyorsabb, mint Button és Sato

Anthony Davidson
Igaz, övé a legjobb autó is, viszont ő az egyetlen, aki szinte mindig gyorsabb a tréningeken mint az alakulat két állandó pilótája, Jenson Button és Takuma Sato.

Sőt, az angol tehetség nem egyszer az időlista tetején végzett egy-egy edzés után, így sokszor még Michael Schumachert is megverte.

Annak ellenére, hogy ő a Forma-1 egyik leggyorsabb sofőrje, még nincs szerződése a 2005-ös szezonra. Korábban úgy tűnt, a Jaguar vagy a Sauber alkalmazhatja, előbbi csapat viszont megszűnt, utóbbi meg inkább az 1997-es világelsőt, Jacques Villeneuve-öt igazolta le.

A BAR-tól azonban Jenson Button szinte biztosan távozik, így felszabadulhat Davidson számára a megérdemelt ülés. Igaz, David Richards, a BAR főnöke még harcol Buttonért, állítja, szerződésszegést követett el a pilóta, így jövőre nem mehet a Williamshez, de valószínűbb, hogy valójában már lemondott róla és az utódját keresi.

A következő idényben a japán Takuma Sato helye biztos a Honda motorokkal induló alakulatnál, és a legésszerűbb az lenne, ha Davidson pótolhatná Buttont.

Két éve már futamon is indult

"Úgy tűnik, a BAR az egyetlen csapat, amelynél versenyezhetnék jövőre. Persze ez remek lenne, hiszen jól érzem magam az istállónál, gyors vagyok, és Satót is kedvelem. Vagyis minden mellettem szól" - nyilatkozta az f1racing.net nevű internetes oldalnak az 'Ant', vagyis 'Hangya' becenevű versenyző, aki az F-1-es mezőny legalacsonyabb tagja.

Davidson ráadásul nem is lenne újonc, hiszen 2002-ben már indult néhány versenyen a Minardi színeiben. Huszonöt évesen már elég érettnek is mondható, így tökéletes húzás lenne az 'előléptetése'.