Ágnes
-13 °C
0 °C

A Schumacher-verő Anthony Davidson lehet a BAR új pilótája

2004.10.07. 13:29
A BAR-Honda huszonöt éves angol tesztpilótája, Anthony Davidson idén a csapat harmadik autóját vezetheti, mellyel a pénteki a szabadedzéseken sokszor még a világbajnok Michael Schumachert is megelőzte. Jövőre természetesen már a versenyeken is indulni akar, és a BAR-tól szinte biztosan távozó Jenson Button helyére ő lenne a legjobb választás.
Idén a négy legtehetősebb istállón kívül - Ferrari, McLaren, Williams, Renault - az összes csapat megkapta a lehetőséget, hogy a versenyhétvégék pénteki szabadedzésein indíthasson egy harmadik autót is, egy tesztpilótával a volánnál.

Hamar kiderült, a fiatal versenyző-reménységek közül Anthony Davidson, a BAR-Honda harmadik pilótája a legtehetségesebb és a leggyorsabb.

Általában gyorsabb, mint Button és Sato

Anthony Davidson
Igaz, övé a legjobb autó is, viszont ő az egyetlen, aki szinte mindig gyorsabb a tréningeken mint az alakulat két állandó pilótája, Jenson Button és Takuma Sato.

Sőt, az angol tehetség nem egyszer az időlista tetején végzett egy-egy edzés után, így sokszor még Michael Schumachert is megverte.

Annak ellenére, hogy ő a Forma-1 egyik leggyorsabb sofőrje, még nincs szerződése a 2005-ös szezonra. Korábban úgy tűnt, a Jaguar vagy a Sauber alkalmazhatja, előbbi csapat viszont megszűnt, utóbbi meg inkább az 1997-es világelsőt, Jacques Villeneuve-öt igazolta le.

A BAR-tól azonban Jenson Button szinte biztosan távozik, így felszabadulhat Davidson számára a megérdemelt ülés. Igaz, David Richards, a BAR főnöke még harcol Buttonért, állítja, szerződésszegést követett el a pilóta, így jövőre nem mehet a Williamshez, de valószínűbb, hogy valójában már lemondott róla és az utódját keresi.

A következő idényben a japán Takuma Sato helye biztos a Honda motorokkal induló alakulatnál, és a legésszerűbb az lenne, ha Davidson pótolhatná Buttont.

Két éve már futamon is indult

"Úgy tűnik, a BAR az egyetlen csapat, amelynél versenyezhetnék jövőre. Persze ez remek lenne, hiszen jól érzem magam az istállónál, gyors vagyok, és Satót is kedvelem. Vagyis minden mellettem szól" - nyilatkozta az f1racing.net nevű internetes oldalnak az 'Ant', vagyis 'Hangya' becenevű versenyző, aki az F-1-es mezőny legalacsonyabb tagja.

Davidson ráadásul nem is lenne újonc, hiszen 2002-ben már indult néhány versenyen a Minardi színeiben. Huszonöt évesen már elég érettnek is mondható, így tökéletes húzás lenne az 'előléptetése'.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.