Bahreinben jön az új Ferrari

2005.03.24. 15:23
Az idény első két futamán gyengén szereplő Ferrari istálló tagjai úgy döntöttek, a tervezettekkel ellentétben nem az ötödik Spanyol Nagydíjon, hanem már a jövő hétvégi bahreini versenyen az F2005-ös autóval indítják pilótáikat. Eddig a tavalyi modell módosított, F2004M nevű változatát használták, ám az a malajziai viadalon gumiproblémák miatt képtelen volt versenyre kelni a riválisokkal.
A Ferrari csapat vezetősége úgy döntött, már a jövő hétvégi, Bahreini Nagydíjon beveti az új, F2005 nevű versenyautóját.

"Csütörtökön reggel határoztuk el, hogy a következő futamra már az új kocsit visszük" - nyilatkozta a Reuters hírügynökségnek a Ferrari szóvivője.

A malajziai leégés következménye

A világbajnok istálló a szezon előtt azt tervezte, csak az ötödik, barcelonai viadalon állítják először rajthoz a 2005-ös modellt, ám az átmeneti, F2004-es modell malajziai kudarca után előrébb hozták a bemutatkozást.

A vasárnapi ázsiai futamon - leginkább gumiproblémák miatt - nagyon gyengén szerepelt a csapat, Rubens Barrichello feladta a futamot, míg a hétszeres világelső Michael Schumacher csak hetedik lett, majd' másfél perccel lemaradva a győztes Fernando Alonsotól.

A teszteken nem bizonyított az új gép

Az F2005-öst kedden Barrichello, szerdán Schumacher próbálta ki, és annak ellenére, hogy a brazil alatt a motor tönkrement, mindketten támogatták az új gép bevetését.

A Ferrari két futam után tíz egységgel csak a negyedik a konstruktőrök pontversenyében, míg a pilóták között Barrichello nyolccal a harmadik, Schumacher mindössze két szerzett ponttal csak a tizenegyedik. A német sztárpilótának ez a leggyengébb szezonkezdete, mióta a Forma-1-ben versenyez.

A Bahreini Nagydíjat jövő hétvégén rendezik.