'Alonsónak bizonyítania kell'

2005.09.27. 13:00
A McLaren-Mercedes főnöke úgy gondolja, nem a világbajnok Fernando Alonso, hanem az ő pilótái, Kimi Raikkönen és Juan Pablo Montoya a legjobbak a Forma-1-ben.
Kételkedik a világbajnok Fernando Alonso képességeiben a McLaren-Mercedes csapatvezetője, Ron Dennis.

A Renault-pilóta vasárnap Brazíliában egy harmadik hellyel biztosította be első Forma-1-es vb-címét, és a futam után Dennis is elismerte, megérdemelte a sikert.

Nemcsak a kocsijuk jobb

Alonso az F1 történetének legfiatalabb világelsője lett, ám a McLaren-menedzser újabb nyilatkozata szerint nem ő a legjobb versenyző a sorozatban.

"A mi pilótáinknak jobb autójuk van, de úgy gondolom, jobb versenyzők is" - mondta az Autosport című lapnak Kimi Raikkönen és Juan Pablo Montoya főnöke.

Raikkönen annyit nyert, mint Alonso


Ron Dennis

A finn tehetség annyi futamot - hatot - nyert idén, mint Alonso, míg Montoya háromszor lett első, bár kettővel kevesebbszer indult.

"Alonso konzervatívan vezetett, és csak az előnyét védte. Nem tudjuk, mire képes, még bizonyítania kell, hogy valóban ő a legjobb - nyilatkozta Dennis, aki gyorsan megjegyezte, nem a vereség miatti keserűség beszél belőle. - Úgy tűnhet, csak savanyú a szőlő, de tényleg így érzem".

Prost és Berger szerint is a finn a legjobb

A múlt héten előbb Gerhard Berger, majd Alain Prost is Kimi Raikkönent nevezte az F1 legjobbjának, sőt, a francia expilóta "erkölcsi világbajnoknak" tartja a finnt.

Két futammal a vége előtt a vezetők világbajnokságát bebiztosította Alonso, de a gyártók között a McLaren két ponttal megelőzi a Renault-t, és 9-7-re vezet a futamgyőzelmeket számolva.