Briatore, Dennis: mint a gyerekek

2005.09.28. 10:27
Gyerekes nyilatkozatháborút indított a Renault és a McLaren-Mercedes csapatfőnöke, Flavio Briatore és Ron Dennis. Az 55, illetve az 58 éves menedzser szerint is saját pilótája a legjobb: Briatore Alonsót, Dennis Raikkönent védi. Huszonéves versenyzőik nem szálltak be a vitába.

"A világbajnok mindig a legjobb pilóta" - mondta nem sokkal a vasárnapi Brazil GP leintése után a Renault-főnök Flavio Briatore, amikor versenyzője, Fernando Alonso megnyerte az idei sorozatot.


Ron Dennis

Másnap Ron Dennis, a McLaren-Mercedes csapatfőnöke kijelentette, nem Alonso, hanem az ő sofőrjei, Kimi Raikkönen és Juan Pablo Montoya a legjobbak.

Briatore visszavágott

Az angol menedzser állította, az F1 legfiatalabb bajnoka visszafogottan vezetett idén, és csak a biztos célba érésre törekedett, ezért még bizonyítania kell.

Ezt persze nem hagyhatta annyiban az 55 éves Briatore, kedden ő is az autosport-atlas.com-nak nyilatkozott, és visszaszólt a nála három évvel idősebb Dennisnek: "Alonso érettebb, mint Kimi Raikkönen".

Schumachernél is nyugodtabb Alonso

Ön szerint ki a legjobb F1-es?

Az olasz istállóvezető állítja, védence "nyugodtabb, mint Michael Schumacher volt ebben a korban", és fiatalsága ellenére "a volán mögött olyan bölcs, mint egy nyolcvanéves".

A pályán ebben a szezonban hat-hat futamot nyert a két klasszis, de Alonso a több dobogós helyezésével (7-4), illetve azzal, hogy csak kétszer nem szerzett pontot, 20 pont fölötti előnyt szedett össze. Vezetői hiba miatt Alonso egyszer, Raikkönen egyszer sem esett ki.

Egyforma gyorsak


Flavio Briatore

A finn tehetség viszont Imolában, a Nürburgringen és Hockenheimben is az élről búcsúzott, mert lerobbant a kocsija, és ezeket a futamokat az addig második helyen haladó Alonso nyerte.

"Jobban számítja ki a verseny eseményeit, mint Kimi, és ő a munkáját eredménnyé tudja tenni" - szúrt oda Briatore. Azt viszont elismerte, hogy Alonso nem gyorsabb Raikkönennél: "egyforma sebességre képesek".

A versenyzők kimaradtak az üzengetésből

A három emlegetett pilóta nem szállt be a nyilatkozatváltásba. Alonso még vasárnap elmondta, nem érdekli, ki mit gondol róla, Raikkönen pedig egyáltalán nem szólalt meg a kérdésről. Montoya annyit jegyzett meg, ő nem gyengébb, mint csapattársa, sőt.

Volt F1-es pilóták, a négyszeres világbajnok Alain Prost és a tízszeres futamgyőztes Gerhard Berger már korábban kinyilvánították, szerintük Kimi Raikkönen napjaink legjobbja a Forma-1-ben.