Briatore: Ezer százalékkal ér többet Alonso

2005.10.05. 14:03
Világbajnoki győzelmének köszönhetően ezer százalékkal növekedett Fernando Alonso piaci értéke - állítja Flavio Briatore, a versenyző csapatfőnöke és menedzsere. A Schumacher-fivérek ügynöke szerint olasz kollégája elszámolta magát.
Ezer százalékkal növekedett világbajnoki győzelme miatt Fernando Alonso értéke, állítja a pilóta csapatfőnöke, egyben menedzsere, Flavio Briatore.

A playboynak tartott istállóvezető a Welt am Sonntag című lapnak adott interjújában azt mondta, "Alonso azzal, hogy vb-t nyert, ezer százalékkal növelte a piaci értékét".

"Lehet, hogy még többet"

#alt#
Balra Briatore, jobbján az ezerszázalékos növekedéssel (fotó: epa)
A 24 éves versenyző a Brazil Nagydíjon biztosította be elsőségét, és ha utánaszámolunk, jövőre tízszer annyi fizetést kellene kapnia, mint idén. Eddig 6,6 millió dollár (5,5 millió euró, 1,4 milliárd forint) körül keresett, ám Briatore szerint a továbbiakban 66 milliót (55 millió euró, 14 milliárd forint) érdemelne. Ez nagyjából 15 millióval (12,5 millió euró, 3 milliárd forint) több, mint a legjobban honorált F1-es pilóta, Michael Schumacher éves jövedelme.

Nem csoda, hogy az újságíró hitetlenkedve visszakérdezett, tényleg ezer százalékot hallott-e Briatorétól. "Lehet, hogy még annál is többet" - jött a válasz.

Weber: Gondja van a nullákkal

A Schumacher-fivérek menedzsere, Willi Weber kinevette kollégáját, azt mondta "Briatore elszámolhatta a nullákat".

"Alonso talán kérhet százszázalékos emelést, de többről csak álmodhat" - jegyezte meg Weber.

Azt viszont ő is elismeri, hogy vb-sikere után Alonso válogathat az ajánlatok között: "Eldöntheti, hol akar versenyezni".

Egy év múlva eligazolhat

Az F1 történetének legfiatalabb világbajnokát 2006 végéig köti szerződése a Renault-hoz, utána szabadon eligazolhat. Eddig csak a Ferrarival hozták hírbe, bár az olasz istállónál talán szívesebben látnák Alonso legnagyobb idei ellenfelét, Kimi Raikkönent.