Schumacher szerint második a Ferrari

2006.02.07. 10:43
Sikeres szezonbna reménykedik Michael Schumacher, annak ellenére, hogy Ferrarija egyelőre nem olyan jó, mint a Renault. A valenciai teszten Fernando Alonsotól mindig kikapott, a Hondákkal nagyjából egyformán futott, a McLareneseket simán verte.
Bő egy hónappal a Forma-1-es szezon rajtja előtt az élcsapatok valenciai tesztjén egyértelműen kiderült, a Renault áll a legjobban a fejlesztésekkel. A spanyol városban a múlt héten a világbajnok Fernando Alonso kétszer is a nap legjobbját futotta. Csak ő tudott többször is 1 perc 11 másodperc alá menni, a hondás Jenson Buttonnak ez egy napon sikerült.

Kisebb műszaki gondjaik vannak

#alt#
Schumacher elégedetten kortyolgathat (fotó: epa)
Tavalyi kudarca után idén visszavágni akaró Ferrari, illetve Michael Schumacher hét-nyolc tizeddel maradt le. A hétszeres bajnok a meglehetősen nagy hátrány ellenére sikeres szezonban reménykedik, mert a 248-as Ferrarival jelentős technikai gond nem volt.

"Természetesen akadt néhány apróbb problémánk, de a tesztelés azért van, hogy ezeket kijavítsuk. Összességében jól állnak a dolgok, abszolút elégedett vagyok azzal, ahol tartunk" - idézte Schumachert a Reuters hírügynökség.

A McLarennek nagyobbak

A gyakorláson a Ferrari a Renault mögött, a Hondák között az élmezőnyben végzett, megelőzte a Toyotát, a BMW-t, a Willliamset és a motorgondokkal küszködő McLaren-Mercedest.

"A Renault látszik a legerősebbnek, de a Honda és mi nem vagyunk sokkal lemaradva - állított föl sorrendet Schumacher. - Örülök a fejlődésünknek, semmi okom, hogy ne legyek optimista".

Massa is tesztel

A Ferrari a hét elején Felipe Massával a gyár saját pályáján, Fioranóban tesztelte a második elkészült 248-ast, a próbákat keddtől Michael Schumacher folytatja. Az első futamot március 12-én, Bahreinben rendezik.