Rio beugrana a Belga GP helyére

2006.02.10. 15:22
A Rio de Janeiro-i Jacarepagua versenypálya szívesen rendezne Forma-1-futamot a hét közepén törölt Belga Nagydíj időpontjában, 2006. szeptember 17-én. Logisztikailag megoldható lenne a beugrás, így idén Brazília két versenyt is tartana.
Törölte a 2006-os Forma-1-es versenynaptárból a Belga Nagydíjat a Nemzetközi Autós Szövetség (FIA), de az így szabaddá vált dátumon Rio De Janeiro szívesen rendezne futamot.

Szeptemberre F1-szintűvé tennék

"Készen állunk, hogy átvegyük a Belga GP helyét" - idézte Cesar Maiát, a város polgármesterét, a gazzetta.it.

Belgiumban nem lesz idén verseny, mert a kötelező infrastruktúrális felújításokkal nem készülnek el időben, ám Rióval nem lenne hasonló gond. "A pályánkat szeptemberre az F1 követelményeinek szintjére tudjuk hozni" - mondta Maia.

Megoldható lenne

Az FIA nem tervezte, hogy helyettesíti a spái nagydíjat, de a jelentkezés miatt talán változtathat az elhatározásán. A csapatvezetők valószínűleg nem örülnek az ajánlkozásnak, Ron Dennis McLaren-főnökkel az élen sokallják az évi 19 versenyt, ami Belgium nélkül 18-ra csökken.

Logisztikai szempontból megoldható lenne a beugrás, mert a belga az utolsó európai futam lett volna, utána Kínában folytatódik a sorozat, majd Japánba repülnek a pilóták. Az évet aztán a Brazil Nagydíj zárja, amit a Sao Paolo-i Interlagosban tartanak.

Tíz futam volt Rióban

Két futama van jelenleg Németországnak, Olaszországnak, és Monacót hozzászámítva Franciaországnak is. A riói Jacarepagua 1981-től 1990-ig volt a Brazil GP otthona, 1991-ben vette át a helyét Interlagos.