Alonso tart Schumachertől, Raikkönen szerencsét kíván

2006.03.30. 14:46
Győzelemre számít az idei harmadik F-1-es nagydíjon Fernando Alonso. A világbajnok viszont óvatos, tart a ferraris Michael Schumachertől, aki annak örül, hogy versenyképes a kocsija. Kimi Raikkönen reménykedik a vasárnapi Ausztrál GP előtt.
Péntektől Ausztráliában folytatódik a Forma-1-es vb, a harmadik futam esélyese egyértelműen az első két nagydíjon győztes Renault.

Alonso óvatoskodik

Bahreinben Fernando Alonsóval, Malajziában Giancarlo Fisichellával győzött a francia-angol gárda, biztosan vezetik a pilóta- és a konstruktőr-pontversenyt is. A világbajnok spanyol ráadásul új motorral is indulhat, és már az előző versenyen kijelentette, nyerni akar. Egy nappal az első szabadedzés előtt viszont óvatosabban beszélt.

"Megnyertük az első két versenyt, versenyképesnek kell lennünk újra, és nyerni szeretnénk, de a melbourne-i más pálya, mint Bahrein vagy Malajzia - idézte Alonsót az f1racing.net. - A Honda, a McLaren és a Ferrari veszélyesebbek lesznek, mint eddig, különösen Michael Schumacher lesz erős".

Schumacher lelkesen készül

A hétszeres bajnok nagyon készül is a küzdelemre, a nyitófutamon második, Malajziában motorcsere után hatodik lett, ám Melbourne-ben újra a győzelemre hajt.

"Alig várom már ezt a futamot, hiszen újra versenyképesek vagyunk, és a riválisainknak számolniuk kell velünk. Szeretem a pályát, jobb eredményt várok, mint Malajziában" - nyilatkozta Schumacher, bár Ferrari-motorja már egy versenyt végig futott.

A Renault mérnökei nem is tőle, hanem a mclarenes Kimi Raikkönentől tartanak. A finn pilóta gépének Bahreinben az időmérőn, Malajziában a futamon tört el a jobb hátsó kerékfelfüggesztése, ami miatt mindkétszer kicsúszott, így ezúttal már annak is örülne, ha nem akadélyoznák szerencsétlen műszaki gondok.

Raikkönen sima hétvégét szeretne

"Az első két futam után azt szeretném, ha Ausztráliában nem lenne semmi problémám. A kocsi jónak tűnik, eredményesek lehetünk vele, sok pontra számítok" - mondta Raikkönen a hivatalos sajtótájékoztatón. Sanszát növeli, hogy új Mercedes-motort kap, csakúgy, mint márkatársa, Juan Pablo Montoya.

A dobogós helyekre lehet esélye még a hondás Jenson Buttonnak és a két Williamsnek, melyeknél a mérnökök állítják, megtalálták a Cosworth-erőmű problémáját, így az újak nem robbannak majd le.

Fisichella a vb-re hajt

Rajtuk kívül számítani kell Giancarlo Fisichellára, aki tavaly győzött Ausztráliában, ezúttal pedig az előző futam nyerteseként érkezik. "Remélem tudok ismételni, jól érzem magam, és harcban vagyok a világbajnokságért is" - beszélt terveiről az olasz, akinek nem lesz új motorja, viszont csapatfőnöke, Flavio Briatore szerint újjászületett legutóbbi sikere után.

Az Ausztrál GP a jelentős időeltolódás miatt magyar idő szerint hajnalban kezdődik, az időmérő szombaton öt órakor, a verseny vasárnap hatkor.