Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Briatore: A Renault-nak bevásárlás a Forma-1

2006.03.31. 14:10
Vacsora előtti bevásárláshoz hasonlította a Renault Forma-1-es programját Flavio Briatore, a gárda csapatfőnöke. A menedzser szerint sikerük titka, hogy nagyon megnézik, mire költenek, és már előtte eldöntik, mire van szükségük.
Közel 400 millió eurót költ évente Forma-1-es projektjére a Toyota, 2002-es bemutatkozása óta mégsem sikerült még egyetlen versenyt sem nyernie. Az összeg nagyjából feléből a Renault ellenben tavaly megnyerte a pilóta- és a konstruktőr vb-t is, idén két futam után újra vezeti mindkét sorozatot, két győzelemmel.

A Renault nem jár étterembe

#alt# A francia-angol team menedzsere, Flavio Briatore szerint a japánok hibája, hogy nem ésszel költenek, míg ők beosztanak minden centet.

"Ha a pénz nem számít, az olyan, mintha bemennél egy elitétterembe, ahol az étlap fantasztikus, ezért mindenbe belekóstolsz. Egy kicsit ebből, egy kicsit abból, mégis éhes maradsz, mintha nem is ettél volna" - idézte a bohém életstílusú csapatfőnök eszmefuttatását az autosport.com.

Kevésből is nyernek

Briatore szerint a Forma-1 a Renault-nak bevásárlás, de nagyon megnézik, mire adnak pénzt. "Mi úgy dolgozunk, mintha vásárolnánk. Tudjuk, mit akarunk vacsorára, megvesszük a hozzávalókat, és elkészítjük, amit szeretnénk. Ezt csináltuk most télen is, amikor az új szabályokhoz kellett alkalmazkodnunk, és újra jönnek az eredmények."

Az élcsapatok közül a Renault költi a legkevesebb pénzt, Briatore tavalyi sikereik után ezzel kérkedett is, de kétségtelen, hogy amit a vezetésével művel az istálló, valóban kivételes. Ilyen kevés pénzzel korábban senki nem nyert semmit.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.