Schumacher elnézést kért Alonsótól

2006.05.30. 12:10
Michael Schumacher bocsánatot kért Fernando Alonsotól a monacói eset miatt, amikor pályán maradt autója akadályozta a spanyol pilótát a szombati időmérőn. A hétszeres világbajnok továbbra is állítja, nem szándékosan állt meg.
Bocsánatot kért Michael Schumacher Fernando Alonsótól, amiért feltartotta a Forma-1-es Monacói Nagydíj szombati időmérő edzésének utolsó pillanataiban.

"Nem akartam feltartani"

A hétszeres világbajnok továbbra is állítja, nem akarta akadályozni riválisát, amikor az utolsó kanyarból kijövet a pályán állt le autója, mégis elnézést kért a vb-címvédőtől.

"Nem tehetek mást, minthogy elnézést kérek tőle. Fel sem merült bennem, hogy feltartsam, már csak azért se, mert fogalmam sem volt róla, hogy hol tart a pályán" - mondta Schumacher.

A Renault-pilóta gyorsabb lett volna

A szombati időmérő végén, amikor a német pilóta vezette a listát, a Rascasse-kanyarra rossz íven fordult rá, korrigált, de nem tudta bevenni azt. Autója centikre a szalagkorláttól megállt, majd nem is mozdult. Bár nem az ideális íven volt, akadályozta a még gyors körüket teljesítő riválisokat a sárga zászlós veszélyjelzés miatt. Alonso szinte biztosan eléje került volna, ha rendesen befejezheti utolsó fordulóját.

Ön szerint szándékosan csúszott ki Schumacher Monacóban?

Schumacher azzal védekezett, hogy amikor leállt az autója nem akart tolatni a nagy forgalom miatt, ezért nem moccant. A versenybírák viszont a helyzetelemzés után, mintegy nyolc óra tanakodást követően úgy döntöttek, megbüntetik a német pilótát, és az utolsó rajthelyre sorolták vissza.

Alonso kevesellte a büntetést

Schumacher a futamon ötödik lett, az első startkockát átvevő Alonso első.

A Renault-pilóta a leintés után úgy nyilatkozott, riválisának szigorúbb büntetést kellett volna kapnia. Jean Todt, a Ferrari csapatfőnöke az istálló nevében azt mondta, elfogadták a bírák döntését, de nem értettek vele egyet, úgy gondolták, meggyőző bizonyíték nélkül hoztak ítéletet.