Túlélte hatalmas balesetét a Spyker F1-es tesztpilótája

2007.06.30. 16:58
Látványos balesetet szenvedett az F1-es betétfutam, a GP2 első körében Ernesto Viso. A futamot félbeszakították, a pilótát kórházba vitték, de megúszta kéztöréssel és agyrázkódással.

Óriásit bukott a francia GP2-futam első körében Ernesto Viso. A venezuelai pilóta az előtte futó Michael Ammermüller autójának szalad hátulról, kerekeik összeértek, a hátsó gép a levegőbe emelkedett, majd a pályát övező betonfalra zuhant, nagyjából a versenyző fejénél.

A nagy sebesség miatt a kocsi még százmétereket sodródott a falon kívül, végül a taplán állt meg, de Viso nem mozdult, feje balra dőlt.

Az eurosport.com szerint a tehetség elvesztette eszméletét, mintegy tíz percen belül a mentőcsapat kórházba szállította. Mintegy két órával a baleset után az autosport.com úgy értesült, ott már magához tért, a kezét fájlalta, valószínűleg kéztörése és agyrázkódása van.

A futamot kétkörnyi biztonsági autós körözés után leállították, egy szűk órás várakozást követően indították újra, de csak a safety car mögött, lassú tempóban. Egy kör után aztán elengedték a mezőnyt.

Ernesto Viso korábban két futamot nyert a GP2-ben, rövidebb kihagyás után ezen a hétvégén tért vissza a sorozatba. A 22 éves dél-amerikai a Forma-1-es Spyker csapat egyik tesztpilótája, a tavalyi Brazil GP pénteki szabadedzésein részt is vett.

Magny Cours-ban történt már halálos baleset, nagyon hasonló ütközés után Marco Campos a GP2 elődjének, az F3000-nek 1995-ös franciaországi futamán vesztette életét, 19 esztendősen.