Kiszúrtak egymással a finn bulihaverok

2008.05.14. 10:35
Ütközött a Török Nagydíjon vasárnap a Forma-1 két finn pilótája, Heikki Kovalainen és Kimi Raikkönen. Kocsijuk megsérült, a koccanás visszavetette őket, mégsem haragszanak, mert a pályán kívül barátok.

Az első kanyarban véget ért Heikki Kovalainen versenyének érdemi része a Török GP-n, amikor McLarenje összeért Kimi Raikkönen autójával. A másik finn napja sem alakult jól, a világbajnok csak harmadik lett, részben a koccanás miatt.

"Nem rajtoltam jól, de befértem Kovalainen mellé, és keményen fékeztem. Ő elfordult, összeértünk, nekem eltört az első szárnyam, ő defektet kapott. Az ilyesmi benne van" - nyilatkozta Raikkönen, aki a szereléssel járó időveszteség miatt nem cseréltetett légterelőt, inkább a hibással ment végig.

Kovalainennek új gumira volt szüksége, így két kör után az utolsó helyről volt kénytelen visszakapaszkodni. Végül 12.-ként ért célba.

"Rosszul rajtoltam, Kimi meg én összeértünk, a bal hátsóm defektes lett. Először úgy éreztem, megúsztam, de aztán rájöttem, a depóba kell hajtanom, és ezzel véget is ért a versenyem. Megtörténik az ilyen" - idézte Kovalainent az autosport.com.

A ferraris a pontversenyben megtartotta vezető helyét, de üldözői, Lewis Hamilton és Felipe Massa csak hét egységgel vannak lemaradva.

A két északi pilóta nem neheztel a történtek miatt, az autón kívül is jól megértik egymást, édesapjaik is barátok. Az öregek hobbiból egy finn autós szériában versengenek, a tavalyi Japán Nagydíjat, ahol Kovalainen második, Raikkönen harmadik lett, együtt nézték, egy sátorban.

"Kimivel jól kijövünk. A pályán tisztelem őt, azon kívül meg mindig vicces vele bulizni menni, mert a haverjai is jó fejek" - árulta el a mclarenes finn.