Piquet: A menedzserem, Briatore csinált ki

2009.08.04. 10:43
Megelőzte hivatalos kirúgását Nelsinho Piquet, a pilóta kommünikét adott ki, amiben leírta, elküldi a Renault és azt is, szerinte miért. Menedzserét, egyben istállófőnökét, Flavio Briatorét vádolja.

Közleményben jelentette be hétfő este Nelsinho Piquet, hogy a Renault ki fogja rúgni, az Európa Nagydíjon már nem indulhat.

”Úgy értesültem a Renault-tól, hogy az elbocsátásomra készül. Felszabadultam, hogy véget ér pályafutásom legrosszabb szakasza, elkezdhetem visszaszerezni jó hírnevem” - írta.

Tavaly érkezett a Forma-1-be a brazil, jó másfél év alatt egy kicsúszott második hely volt a legjobb eredménye, közel 30 futam időmérőjén egyszer tudta megverni csapattársát, a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót. Állítja, mert nem kapott azonos feltételeket a csapatfőnökétől, egyben menedzserétől, Flavio Briatorétól.

”2009-re Briatore azt ígérte, nagyobb figyelmet kapok, legalább azonos felszerelést Alonsóval. Teljesítmény alapú szerződést íratott alá velem, hogy meg kell szerznem a csapattársam pontjainak 40 százalékát az idény feléig. Az ígéretekből semmi nem lett, 2002 kilométer teszteltem, Fernando 3839-et, mindössze három napot szárazon, Fernando egyet esőben. Esélyt sem kaptam, hogy rendesen felkészüljek.”

Piquet kirúgása már a Magyar GP előtt felmerült, helyét valószínűleg a tartalék Romain Grosjean veszi át. Múlt héten a háromszoros F1-világbajnok Nelson Piquet fia már kifakadt Briatoréra, súlyos pénzéhséggel vádolta.

”Úgy gondolom, a menedzser egy partner, aki ösztönöz, bíztat, segít és lehetőségekhez juttat, de nálam fordítva történt, Flavio Briatore kivégzett engem” – állítja a kis Piquet, aki arról nem írt, hogy megszakítja-e kapcsolatát ügynökével.

A Renault hivatalosan még nem rúgta ki versenyzőjét, lehet, hogy már nem is fogja, csak helyettesét jelenti be.