A Red Bullt lesöpörték Kínában

2010.04.19. 16:04
Első sorból indult, de csak kevés pontot szerzett a csapat, bár autóját a legjobbnak tartják a Forma-1-ben. Az egyik pilóta szerint tudják az okát, a másik állítja, nem.

A Red Bull az összes idei pole pozíciót megszerezte, Kínában mindkét autója az első sorból indult, a futamon mégis csak hatodik és nyolcadik helyen értek célba. A mezőny nagy részéhez hasonlóan elrontották a gumiválasztást, de a csere után sem voltak képesek felzárkózni az élmezőnyhöz.

”Lesöpörtek minket, nem voltunk elég gyorsak, ilyen egyszerű. Nehéz körülmények között kellett versenyeznünk, persze ezzel mindenki így volt. A kocsi nagyon érzékeny ilyenkor, de tudjuk, mi a gond, ki kell javítanunk” – nyilatkozta a BBC-nek a másodikként startoló, végül csak nyolcadik Mark Webber.

Az okokról nem beszélt, csapattársa, Sebastian Vettel nem is tudott volna: ”Rá kell jönnünk, miért nem voltunk képesek, különösen az újraindulás után, menni a többiekkel. Az biztos, hogy a gumi nem volt a megfelelő hőmérsékleten”.

A német egyszerre jött ki a depóból Lewis Hamiltonnal, az angol előtt volt, de a mclarenes megelőzte, egészen a második helyig előre ment, míg a Red Bull nem jutott előrébb a hatodiknál.

Vettel a hétvége előtt sürgette csapatát, mielőbb vessék be a mclarenes csatornarendszert, amivel gyorsabbak lehetnek a hosszú egyenesekben. Webberrel meg is nézték a McLaren belsejét az időmérő után, hogyan működhet a megoldás, aminél a pilóta zárja el a beáramló levegő útját.